Реклама / Ads
27| 7648 |18.10.2020 НОВИНИ

Ден 102 на протеста: Софиянци отново са под прозорците на властта, в понеделник ще правят омлет

.
За 102-ра вечер стотици протестиращи софиянци се събират под прозорците на властта и искат оставките на правителството и на главния прокурор. Те настояват и за предсрочни избори. Протестът пак е под надслов ”Нас не ни е страх!”. Организаторите призоваха на 103-ия протест утре хората да носят яйца и домати, ще се прави омлет на специално място.
 

Хората обявиха, че ще продължават да идват и да искат оставки.


.

Утре си носете яйца и домати. Ще направим омлет на място, на което досега не сме били, призова гражданите адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио.


.

Военен парашутист припомни от трибуната , че днес е Ден на парашутиста и призоваха: както българските парашутисти са били готови да дадат живота си в името на родината, така днес съвременните българи да дадем част от него и от времето си и да присъстват на протеста всеки ден, докато не подадат оставка Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Йорданка Фандъкова и Иван Гешев.


.

"Призовавам да сме единни, независимо от различията ни по цвят, политика, религия. Когато сме едно цяло, сме силни и ще успеем!", казаха инициатори на протеста.

 

Други изказвания на недоволни гласяха, че "тази война, която управляващите водят с народа, води България към гибел".

 

 

Протестът протича спокойно, без напрежение, пак под надслов "Нас не ни е страх!".


.

 

Част от протестиращите от Горубляне веча са в Триъгълника на властта, където се сляха с другите протестиращи в София.


.

По-рано днес жители на квартал "Горубляне" излязоха на протест с искане за инфраструктурни промени. Хората блокираха движението и в двете посоки при разклона за квартал "Дружба".

 

Полицията пренасочваше автомобилите по обходни маршрути. Ключовото кръстовище остана блокирано до 18:00 часа, след което хората направиха шествие по "Цариградско шосе" до площад "Независимост", където се включиха в 102-рия пореден антиправителствен протест.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 8948 |17.10.2020 Ден 101 на протеста: Евродепутатът Клеър Дейли подкрепи протестиращите. Исканията остават непроменени - оставка на Борисов и Гешев /видео/ . 8| 6326 |11.10.2020 Българите в Брюксел и Манхайм отново са на протест /снимки и видео на живо//допълнена/ . 5| 6373 |09.10.2020 Отново ”Гражданска панорама” под прозорците на БНТ . 5| 4870 |06.10.2020 Доц. д-р Спас Спасков: Болниците отново ще поемат истинската си функция да лекуват всички болни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads