Реклама / Ads
10| 6610 |18.11.2020 НОВИНИ

Ден 133: Три акции на протеста

.
Източник: БГНЕС
В 133-тия ден от началото на антиправителствените протести у нас се провеждат три акции в столицата. Освен в ”Триъгълника на властта”, софиянци протестират против Гешев пред Съдебната палата и пред сградата на представителството на Европейската комисия в София. Исканията са за оставка на правителството, на премиера Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.
 

Протестиращите преминаха в шествие в центъра на София.

 

Протестиращите са блокирали кръстовището при Ректората на Софийския университет.

 

Шествието спря и пред сградата на Столична община, където демонстрантите скандираха с искания за оставка на кмета Фандъкова.

 

Викове "Оставка" огласят улиците и площадите в центъра на София.


.

Протестиращите   пред Съдебната палата тръгнаха към площад "Независимост" и се събраха с протестиращите на площада пред Министерския съвет,  блокираха движението по бул. „Дондуков“.

 

Адвокат Величков от "Правосъдие за всеки"  заяви пред множеството, че няма да се откажат от протестите и припомни за големия митинг на протест на 21 ноември - пред старото, истинското Народно събрание.


.

Пред представителството на Еврокомисията на ул. Рраковска в София.


.
Пред Съдебната палата

 

Демонстрантите обявиха, че планират пореден национален протест, който ще се проведе в събота, 21 ноември от 17:00 ч.

 

Те заявиха, че идеята е да отстояват исканията на всички протестиращи до последно.

 

Вчера поредната 132-ра вечер на недоволство с искане за оставка на правителството премина спокойно. Протестиращите се събраха на площада пред Министерския съвет и блокираха за час движението по бул. "Дондуков“.

 

Протестното шествие блокира и движението по бул. "Александър Стамболийски“ и стигна до сградата на Националния осигурителен институт. Протестът се проведе под мотото "Единни сме, силни сме “.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4460 |18.11.2020 Знакови лица на протеста с позиции за хаоса в здравната система . 19| 11885 |08.11.2020 ”Кредисимо” призна, че шефът на ХелпКарма притежава индиректно техни акции . 2| 4381 |08.11.2020 Пожарникарите в Русе подкрепиха протеста на колегите си в София . 53| 6919 |08.11.2020 Вижте какви са реакциите след като САЩ избра Джо Байдън и първата жена вицепрезидент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads