Реклама / Ads
10| 3565 |25.01.2021 НОВИНИ

Ден 201: И днес протест под прозорците на властта

.
кадър от вчерашния юбилеен протест Източник: БГНЕС
”Продължаваме заедно до оставката на мутрите, които съсипаха държавата”. Това е написано като описание на поредния антиправителствен протест, организиран в столицата. Демонстрацията идва след вчерашната масова проява по случай юбилейните 200 дни на площада. Стигна се и до ескалации на напрежението, след като граждани се опитаха на няколко пъти да пробият полицейския кордон.
 

И днес под прозорците на властта застават недоволни, които за пореден път ще извикат "Оставка". Протестът на жълтите павета продължава всяка вечер.

 

Гражданите традиционно се отправят и на шсетвие в сърцето на столицата. Очаква се такова да има и днес. Обикновено шествието завършва на Орлов мост, който временно остава блокиран от протестиращите.

 

На площада глажданите коментираха и днешния скандал с фалшивите последователи на премиера Бойко Борисов. Днес инструмент за мониторинг

 

"Има ли лицето Бойко Борисов двойно гражданство? Ако има, той не е министър-председател, защото Конституцията не го позволява", посочи отец Дионисий.

 

За поредна вечер се чуват и скандирания "Достойна присъда!". Присъстващите са десетки.

 

"Много е важно да слушаме какво ни обещават хората. Ако не Ви обещават реформа в съдебната система, значи там има нещо гнило. Ако правото не е гарантирано, нищо останало няма значение. Към симпатизантите на която и да било партия призивът ми е: Не се притеснявайте да задавате въпроси, да сте критични към вашите избраници. Ако те са чисти в намеренията си, отговорът на тези въпроси може да им донесе само дивиденти, а не да ги компрометира. Бъдете критични към тези, които сте си избрали", посочи една от протестиращите на площада.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4304 |25.01.2021 Над 100 души са били арестувани след протестите срещу COVID мерките в Нидерландия . 13| 3303 |25.01.2021 Заведенията: Протестът ни е браншови. Не искаме да бъде ”яхнат” политически . 30| 3351 |24.01.2021 Рекорд! Близо 3300 души са задържани при протестите в подкрепа на Навални . 29| 11549 |24.01.2021 Ден 200 на протеста: Граждани опитаха да пробият полицейския кордон пред МС /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads