Реклама / Ads
21| 4987 |07.02.2021 НОВИНИ

Ден 214: Време е да им кажем довиждане!

.
Източник: БГНЕС
Започна обявения за национален протест срещу управляващите. На площада към този час са се събрали десетки граждани. Това е поредната национална демонстрация, която се случва срещу кабинета и главния прокурор от началото на демонстрациите.
 

19.40 ч.

 

Обичайно, протестното шествие завърши с блокирането на Орлов мост.

 

19.00 ч.

 

Протестиращите блокираха движението на бул. Дондуков.

 

18. 00 ч.

 

Възникна известно напрежение под прозорците на Министерския съвет. Граждани се приближиха към полицейския кордон и скандират "Оставка!" и "Мутри - вън!". До сблъсъци към този момент не се е стигнало.

 

Полицейското присъствие също се увеличи.

 

Протестиращите обявиха, че на 19 февруари, когато България чества 148 г. от обесването на Васил Левски, гражданите ще се съберат и ще се отправят на шествие до паметника на Апостола. Те призоваха държавният глава Румен Радев да поведе протестиращите.

 

Към този час обстановката в района, станал известен като "Триъгълника на властта" е спокойна. Блокирано е движението в района на Министерския съвет, има и засилено полицейско присъствие.

 

"На 13 се събираме тук в 10 ч. на паркинга на БНБ. В 11 ч. трябва да бъдем пред дома на националния предател - Бойко Борисов", заяви Росен Йорданов пред протестиращите.

Така той обяви протестно шествие до кв. "Бояна" следващата събота.

Гражданите подготвят посещение на домовете и на другите мишени на протеста.

 

На протеста присъства и Мая Манолова, която по-рано днес обяви името на коалията, с която движението ще се яви на предстоящите парламентарни избори заедно с Отровното трио. Формацията е избрала името "Изправи се! Мутри вън!".

 

Това е поредната национална демонстрация, която се провежда в сърцето на столицата. Такива масови протести имаше и през лятото. Те бяха обявени като “Велики народни въстания”. Сериозни ескалации имаше при първия масов протест, когато се стигна и до сблъсъци между демонстранти и полиция. 


.
Снимка: БГНЕС




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6853 |07.02.2021 ”Време е да им кажем довиждане”: Нов национален протест пред МС днес . 0| 2913 |04.02.2021 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от в.з. Малинова долина . 17| 5196 |03.02.2021 Бимбалов: Уважаеми 20%, това не ви е временно състояние. Това ви е смотания, единствен живот . 1| 2937 |03.02.2021 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Хладилника“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads