Реклама / Ads
116| 5791 |27.07.2013 НОВИНИ

Ден 44-и: Посветиха шествието на Цветлин Йовчев

.
Протестиращите преминават покрай сградата на Народното събрание и продължават по бул. „Цар Освободител”. Първите редици на протеста маршируват в знак на недоволство под ритъма на тъпани и барабани. От по-задните редици се чуват освирквания и скандирания "Оставка".
 

Младежи държат разпънато съединено знаме на България и Европейския съюз и голям трансперант, на който пише „В любовта е истината #ДАНСwithME".

Кръстовището пред Софийския университет е блокирано. Участниците продължават по бул. "Васил Левски" към паметника Васил Левски в столицата.Част от тях скандират "Червени боклуци". Издигнат е плакат "На Бузлуджа се състоя най-масовата проява на Стокхолмски синдром", „Червени боклуци не е обида, а е световна характеристика".

Шествието тръгна от сградата на Министерски съвет с традиционните скандирания  "Оставка" и "Червени боклуци", държат лозунги. Сред тях са „България иска оставка", „Лустрация", „Вече не ви искаме оставката, искаме Ви в затвора". Там бе поставена и касичка, в която се събираха пари за миньорите в мина Ораново.

Днес колоната протестиращи за пръв път стигна до квартал Сухата река по улица "Подуенска". Хората пеят познатия рефрен "Когато падне БСП...". В района според участници живее ръководителят на силоното ведомство. Като добри съседи те щели да му поискат захар, ориз и олио. Недоволните от правителството на Орешарски нямали намерение да прекрачват границите, само искали да покажат на вътрешния министър, че знае къде живее. Протестът тази вечер е бил посветено на него.

Шествието излезе на бул. Мадрид и отново освирква сградата, за която протестиращите твърдят, че е домът на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Мъж им показваше неприлични жестове, а те го освиркаха. Полицията, която се движи с протеста, веднага се намеси и прекрати спора, като призова протестиращите да продължат движението си по булеварда, а гражданинът да се прибере.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5081 |24.07.2013 Цветлин Йовчев: Бяхме поставени като заложници . 17| 5269 |24.07.2013 Цветлин Йовчев: Парламентът решава колко ще продължи мандатът ни . 14| 5238 |12.07.2013 Цветлин Йовчев ще наблюдава културата . 63| 5276 |11.07.2013 Цветлин Йовчев: Президентът да потърси национален консенсус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads