Реклама / Ads
35| 8169 |11.09.2020 НОВИНИ

Ден 65: Протестът е под надслов ”Нас не ни е страх!”, ще има и трето Велико народно въстание /видео/

.
Източник: БГНЕС
65-ият пореден ден на антиправителствени демонстрации започна тази вечер под надлов ”Нас не ни е страх!”. Исканията на протестиращите остават същите като в първия ден преди повече от два месеца - незабавни оставки на министър-председателя Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Ще има и трето Велико народно въстание, обяви днес адвокат Николай Хаджигенов от ”Отровното трио”.
 

20-22 часа:  След шамарите от Вашингтон и Брюксел какво решиха да кажат управляващите - че сме мафия. Но те трябва да знаят, че мафията е свързана с властта. Кой е мафията - Хаджигенов, Минеков. Ние ли сме мафията? Дори не са прочели що е мафия, каза от трибуната Арман Бабикян.


.


.

Проф. Велислав Минеков определи правителството на Борисов като разбойници , които ограбиха България.


.

Вече два месеца Борисов като държавен чоновник не е стъпил на работа и трябва да бъде уволнен. Премиерът на България не работи. Като циркаджия обикаля и чака да му благодарят, каза професорът. Той прикани кърджалийци да му поискат утре оставката. Утре Борисов ще бъде в Кърджали.

 

"Отровното трио" ще съди председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Причината - днешното й изказване, че мафията и олигарси финансират ''Отровното трио'' и протестите. 

 

.

.
В понеделник ще заведем граждански иск срещу нея за 3000 лева. Парите ще отидат в ИСУЛ за дарение, обяви от трибуната адвокат Николай Хаджигенов.

 

Едно от постиженията на протеста е това, че за 65 дни ги научихме да работят под напрежение. Ние сме напрежението. Следващото голямо събитие ще бъде обявено в понеделник, съобщи още Хаджигенов.

 

Според Хаджигенов вчерашното "въстание" е било един от най-големите протести в последните 65 дни. Хаджигенов уточни, че според най-скромните изчисления вчера са присъствали около 60 хил. души.


.

Движението по "Цар Освободител" беше спряно от протестиращите, които паркираха на булеварда озвучителната уредба. И тази вечер протестиращите огласят центъра на столицата със свирки, вулвузели и викове "Оставка".

 

18-20 часа:  Протестиращите против управлението на България по традиция се събират в т. нар. Триъгълник на властта - зоната между Министерския съвет, президентството и новата сграда на Народното събрание на пл. "Независимост". В 20:00 ч. ще стартират изявите на оратори на трибуната при фонтана пред президентството.


.

В сравнение с т. нар. "Второ велико народно въстание" от вчера, полицейското присъствие е значително по-малко и всъщност почти не се забелязва.


Движението по бул. "Дондуков" и "Цар Освободител" се осъществява нормално, кръстовището на т.нар. "триъгълник на властта" не е затворено.

 

Варна: Протестът във Варна тази вечер се премести на Аспарухов мост, където хора настояваха за спешен ремонт на съоръжението. „Искаме да отпуснат пари за спешен ремонт на Аспарухов мост и до една седмица очакваме реакция. Ако няма такава, ще отидем до Областна управа, ще разговаряме с Пасев, ако трябва ще затворим и моста. Това е само началото, надявам се да ни чуят, ако не, ще продължим с други действия.”, заяви по мегафона един от протестиращите.


.

 

 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 9153 |02.09.2020 Протестът гръмна с нова сила! Хиляди викат: ”Бойко е шубе”. Молят се след линейките да не дойдат катафалки . 13| 6699 |26.08.2020 Бенатова: Протестът иска оставката на Борисов и неговия кабинет, а не на всички министри поединично и без него . 38| 8757 |21.08.2020 Ден 44! Протестът започна с искане оставката на Илиан Тодоров , пак затварят пътища . 1| 4787 |21.08.2020 Пловдив излиза на протест под надслов „Не на полицейския произвол“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads