Реклама / Ads
34| 8260 |12.09.2020 НОВИНИ

Ден 66: Президентът Радев отново подкрепи протестите /снимки и видео на живо/

.
Започва митингът в 66-тия ден на антиправителствени протести. Сборният пункт отново е фонтанът пред Президентството. Исканията на протестиращите остават непроменени - двете основни са оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.
 

Недоволните от властта започнаха да се събират в „Триъгълника на властта”.И днес началото на протеста е 19 часа. Към момента движението по бул. „Цар Освободител” е свободно, но след 20 часа бе блокирано.

 

22 часа

Протестиращите блокираха "Орлов мост". Кръстовището остана затворено до полунощ.

 

20-21 часа

От трибуната на жълтите павета се изказа и Мариела Ангелова, българка, живееща в Канада и заяви, че общността оттатък океана следи случващото се в България и българите, които имат опит в чужбина са готови да помогнат за промяната в родината.

Днес стана ясно, че протестите в България са получили подкрепа от Зелената партия в Канада, която е категорична, че ще настоява правителството там да не изпуска от поглед случващото се в страната ни.

 

"До вчера всички тук бяхме мафия, нали помните. Днес чуваме, че министър-предсидателя е склонен на разговори с мафията. Как така премиер ще говори с мафията.  Това, че ние не разговаряме с мафията го знам, но това е прецедент.  Г-н Борисов, недейте така, пратете ни на Гешев, как така ще разговаряте с нас.", заяви от трибуната Арман Бабикян.

 

Адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ съобщи, че все още няма отговор на въпроса защо главният прокурор Иван Гешев живее в правителствената резиденция в Бояна. По този повод днес е подал жалба в Административния съд. Очаква отговор и от Министерски съвет.

В неделя в 18.00 ч. ще бъде обявена датата на третото „Велико народно въстание“.

 

Много хора от протеста в момента гледат "Господари на ефира", а предаването се прожектира на необичаен екран - сградата на Народното събрание.


.

.

 

20:18 
Малко преди 20 часа камионът с озвучителната техника на инициаторите на протеста от "Отровното трио" блокира пътното платно пред БНБ. Няма други блокирани точки в столицата, а на площада пред президентството обстановката е спокойна.


.
.Снимки: БГНЕС

 

Президентът Румен Радев е готов за преговори за излизане от кризата, но само ако правителството подаде оставка. Това обяви в Трявна държавният глава при свое посещение тази вечер.

 

„Готов съм и съм длъжен да седнем на една маса и с общественици, и с партии да говорим за бъдещето на България, но след подаването на оставка. Това упорство тласка България към безизходица. И сега искат, тези от властта с пълните чекмеджета да поканят тези от площада с празните чекмеджета, да водят някакъв диалог. Е, няма, как да стане”, коментира Радев.

 

Премиерът Бойко Борисов по-рано днес заяви от Кърдажали, че няма протестиращи, които да не е изслушал и да не им е решен проблемът, но сега имало агресивни демонстранки, които нападат полицията.

 

В Русе - подписка за оставка на правителството и "Урна на промяната"

Русенци излязоха на мирен протест в центъра на града.

Хората, които се събраха на площад "Свобода" пред Съдебната палата, заявиха категоричната си позиция за оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Те събираха подписи с тези искания, а всеки желаещ можеше да пусне своето мнение какво трябва да се промени, за да стане България по-добро място за живеене.


.

 

 







Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 8522 |12.09.2020 Радев: Няма как управляващите с пълните чекмеджета да поканят на диалог хората с празните чекмеджета . 21| 4463 |12.09.2020 Вицепрезидентът Илияна Йотова: Протестът е за справедливост . 9| 5262 |12.09.2020 Българите в чужбина отново излязоха на протести. Искат оставки на Борисов и Гешев /снимки и видео/ . 106| 27864 |11.09.2020 Караянчева към Ризова: Вие не смятате ли, че президентът готви метеж? Мафията финансира протестите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads