Реклама / Ads
32| 10619 |14.09.2020 НОВИНИ

Ден 68: Протестиращите категорично отказват преговори с Борисов, подготвят третото Велико народно въстание /видео/

.
Източник: БГНЕС
В 68-ия ден от антиправителствени протести исканията за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев остават непроменени. Днешните демонстрации ще са посветени на подготовката за третата част на „Великото народно въстание“, което ще се състои на 22 септември. Протестиращите категорично отказват среща с Бойко Борисов.
 

21-22 часа: Протестиращите свободни граждани за пореден път блокираха за малко Орлов мост - символът на българската свобода. Чуваха се детски гласове да викат "Оставка, оставка!", подхванати от майки и бащи.


.

.

.

 

 

Гласът на вувузели, свирки и викове "Оставка, оставка" огласяха булевардите по пътя към Орлово гнездо.


.
.

Протестиращите изпяха хима и тръгнаха към Орлов мост.


.

.

 

Арман Бабикян попита г-жа Фандъкова, кмет на София, защо не си изпълнява обещанията и защо пак няма места за децата на софиянци в детските градини и ясли. Протестиращите бурно скандираха "Оставка! Оставка!"....Фасадата на бившия партиен дом отново е киноекран, на който протестиращите гледат и слушат записи на Фандъкова.

 

Вие правите България различна - каза още Бабикян. Той припомни, че Триото още няма отговор на въпроса, защо Гешев живее в резиденция Бояна.


.

Адвокат Минчо Спасов благодари на журналистите, които честно оотразяват протестите. Според него България вече е свободна. Той припомни, че Борисов и Гешев лъжат Европейския парламент. Припомни и десетките нарушения на закона от прокуратурата.


.

Един от ораторите се обърна към Европейската народна партия и посочи, че подкрепяйки Борисов, те подкрепят корупцията.

 

19-21 часа:  Започнаха речите от трибуната пред президенството. Адвокат Николай Хаджигенов направи отчет на средствата, с които разполагат организаторите на протеста. Той бе категоричен, че избори скоро ще има. Той напомни и за казаното от Цвета Караянчева, че Отровното трио е мафия и че ще има съд за нея. Думите му бяха подкрепяни с ръкопляскания, одобрителни възгласи и вувузели.


.

Адвокат Хаджигенов припомни случаят с екстрадицията на турския гражданин Абдула Буюк, за който германският „Шпигел” написа „Как българският премиер Борисов се превърна в слуга на Ердоган“. Статията беше публикувана от редица медии в България, а бившият главен прокурор, сега шеф на антикорупционната комисия, Сотир Цацаров излезе с позиция, в която заяви, че по случая не е допуснал каквито и да е нарушения на закона.

.

Основна тема на разговори тази вечер е отказът на Отровното трио да преговаря с премиера Бойко Борисов, каквато покана бе отправена. Протестиращите катгорично застават зад позицията на неформалните лидери.

 

Малко след 19.30 ч. демонстранти блокираха движението по бул. "Цар Освободител", а камионът с озвучителната техника паркира напречно на пътното платно.


.

Свободен за движение остава бул. "Дондуков". Очаква се и тази вечер организаторите на антиправителствените протести да отправят посланията си от издигнатата на площад "Независимост" платформа.

 

Остава и палатковият лагер с черни знамена и инициативата "Системата ни убива" пред бившия Партиен дом.

 

Преди часове в страницата във фейсбук организаторите "Отровното трио" обявиха дарителска сметка с титуляр Николай Хаджигенов, а като основание за плащане призовават да се изпише "За целите на протеста".

 

Във фейсбук страницата е написано, че всяка дарена стотинка ще бъде декларирана пред Столична община и ще бъде платен дължимият местен данък в размер на 5% от дарената сума, а парите изразходвани "за полза роду" и уверяват, че ако има остатък когато се свалят правителството и главният прокурор, ще бъде прозрачно дарен за благородни каузи.


.

Чрез страницата си във Фейсбук организаторите на протестните акции - "Отровното трио", събират дарения за каузата си, като обещават отчет за всяка стотинка.

Шествия за планирани на няколко места в страната.

 

"Даваме всичко от себе си, ще продължим да го правим докрай, всяка скромна помощ е от полза за каузата ни", пишат още организаторите.

 

Шествия за планирани на няколко места в страната.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6054 |11.09.2020 Евродепутат от ГЕРБ призна, че България не се бори достатъчно с корупцията и исканията на протестиращите са разумни . 21| 6418 |10.09.2020 Румен Петков: МВР и съдът обслужиха агресията срещу мирно протестиращите . 15| 7474 |09.09.2020 Адвокат Хаджигенов с препоръки към протестиращите при обгазяване, полицейска атака и задържане . 7| 5258 |09.09.2020 Николай Слатински: ББ е този, който омаскарява протестиращите. Другите придворни са агресивни папагали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads