Реклама / Ads
19| 8213 |20.09.2020 НОВИНИ

Ден 74: Протестиращи - ще останем до оставката на Борисов, без значение дали ще има дъжд, сняг и студ! /видео/

.
Източник: БГНЕС
Антиправителствен протест се провежде тази вечер в София. В центъра на столицата има два палаткови лагера. Единият е този на майките от ”Системата ни убива”, а другият бе разпънат вчера пред президентството. Негова цел е събиране на жалби на хора, които имат сигнали за корупция. До момента има подадени около 5 жалби. Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на правителството, на главния прокурор и предсрочни избори.
 

20-22 часа:  Със скандирания "Оставка!" се проведе традиционното шествие.


.


.

"Хората му ръкопляскаха като на концерт на Лили Иванова." С тези думи на "Отровното трио" започнаха речите на протеста в София. С риск да обидят примата на българската естрада, недоволните посочиха, че тя поне печели овации с таланта си, а Бойко Борисов с парите на хората.


.

И още - той обещава да изгражда пътища в забравени от Бог места, отново с народни пари. Не на последно място посочиха, че Борисов няма да се задържи толкова дълго време на българската сцена, колкото Лили Иванова.

 

"Ние ще бъдем тук и няма да си тръгнем. Страхът напуска територията на България и Вие напускате властта, Борисов", казаха протестиращите.

 

Някои от протестиращите заявиха, че са на протестите от 15 май и ще останат до оставката на Борисов, без значение дали ще има дъжд, сняг и студ, понеже "той на практика няма никакви качества, а в България има доста хора, които имат повече качества от него"..

"Ще стоим до края, до победата, докато не подаде оставка. Независимо от дъжд, слънце...На него му се иска да няма алтернатива, но има десетки хора, които имат повече качества, той на практика няма никакви качества", каза една от протестиращите пред БНР.

 

От трибуната протестиращи поискаха оставката на правителството и главния прокурор.


.

.

 

 

Протестиращите блокираха булевард "Цар освободител".


.

"Отровното трио" излъчи кадри на стената на бившия Партиен дом, за които адвокат Николай Хаджигенов каза, че са от дома на главния прокурор Иван Гешев в резиденция "Бояна". Според Хаджигенов, така изглеждала корупцията. Жена пък призова и по-възрастните хора да отидат на 22-ри септември в София, за да "довършим работата си от 1989 г.".

 

Тя апелира и младите да убедят родителите и близките си и всички да пристигнат в столицата на 22-ри септември, за да "извоюваме независимостта си от мафията, защото мафията превърна родината ни в кочина".

 

И тази вечер на стената на парламента /бившия партиен дом/ се показват кадри на Борисов и коалиционните му партньори, на изяви на Гешев. Посрещнати са с бурни освирквания и викове "Оставка" от протестиращите.


.

19-20 часа: В 74-ия ден на антиправителствени протести, освен обичайната гражданска проява в центъра на София в така наречения триъгълник на властта, където са сградите на парламента, президента и правителството имаше и партийна проява. Движението „Заедно“ на проф. Александър Томов, бивш вицепремиер, организира Национална конференция под мотото „Има алтернатива“.


.

След края на форума с протестно шествие бе блокирано ключово кръстовище на бул. "Черни връх". Поиска се оставката на правителството, главния прокурор и разпускане на парламента, предаде БНР.

 

На демонстрацията отново се присъедини мъжът, който обяви гладна стачка преди месец, за да продължи със самоинициативата си, като този път той лагерува в палатка на тротоара, след като лагерите на жълтите павета бяха премахнати преди няколко седмици.


.

Без инциденти премина вечерния 73-тия протест в София на недоволните от настоящото управление. Участници в митинга и протестното шествие споделиха пред БНР, че корупцията в България е нетърпима и че властта се опитва да заглуши протестите, затова те искат Европа да ги чуе. Гражданският проект "Демокрация и законност" разпъна палатка пред президентството и започва да събира сигнали за корупция, които ще изпрати на европейските институции.






Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9999 |19.09.2020 Политологът Милен Любенов: Правителството на Борисов е в изолация, той закъсня с оставката . 1| 7723 |19.09.2020 Вицепрезидентът Йотова очаква оставка от Сачева заради коментар срещу протестиращите . 30| 10292 |19.09.2020 Ден 73: Протестиращите поискаха оставката и на Цвета Караянчева . 15| 6758 |18.09.2020 МВР продължава да се набалбуква за кървавата сряда и насилието над протестиращи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads