Реклама / Ads
17| 6636 |21.09.2020 НОВИНИ

Ден 75: Протестът събира енергия за утрешното ”Великото народно въстание 3” /снимки и видео на живо/

.
Искането на българите в Мюнстер, Германия. Автор: Йоана Цветкова
Антиправителствените протести продължават у нас вече 75 дни без прекъсване или отстъпване от основните искания. Те продължават да са за оставки на премиера Бойко Борисов, правителството, главния прокурор Иван Гешев, а вече и на председателя на народното събрание Цвета Караянчева. Българите в чужбина също засилват подкрепата си с демонстрации и акции в различни точки на света. Страната ни попадна и в световен банков скандал, разкрит от Международния консорциум на разследващите журналисти.
 

Организаторите от „Отровното трио“ заявиха, че подготвят „изненада“. Те призовават хората, които имат намерение да присъстват на протеста утре вечер да се „въоръжат“ с домати и яйца.  Ден преди "Великото народно възстание 3", обявено в Деня на Независимостта, енергията на протестите се засилва. В утрешния ден протестите ще стартират пред посолството на САЩ в София с искане да спре подкрепата за Иван Гешев.

 

Фрог Нюз ще ви информира за хронологията на събитията от протеста, които следим на живо.

 

21:00

След химна на Република България протестиращите се отправиха на традиционното си шествие до Орлов мост.

 

 

 

 

21:00

Сградата на парламенат бе обстреляна с развалени яйца, предоставени в няколок кашона на протестиращите.


.

20:30

Арман Бабикян от "Отровното трио" представи позицията на български учени и преподаватели от цял свят в подкрепа на протестите в България

 

Бабикян заяви, че българските учени са горди да подкрепят протеста на този свободен площад, независимо къде се намират. Част от тях преподават в Австралия, САЩ, Великобритания, те не са забравили, че са българи, за разлика от хората, които ни управляват. Утре трябва този площад да е пълен. Всеки да вземе роднини, приятели, съседи, всички, които искат свобода, а не да затварят лютеница, призова Бабикян.

Оценката е ясна – вън за Борисов, мутрите и мафията от властта на България, подчерта още Бабикян. Протестиращите го подкрепиха с викове „Оставка”.

Днес формулата за успех се оказа, че е да бъдеш мутра.

 

Но българите не искат да живеят така. Няма да допуснем тази власт повече у нас. И да, Борисов, и след теб няма да я допуснем, това е важно и за другите. Има две парламентарни сили, които ги поканихме да напуснат парламента. Те още са в Народното събрание. Така че ако случайно изберете утре някой друг, който не се казва Борисов, но се държи по същия начин, да знаете, че трябва отново да сме тук и да направим същото, независимо от коя партия е той, каза още Бабикян.

 

.

 

20:00

43 ден продължава гладната стачка на Димитър Василев във село Влахи. Това обяви негов колега еколог от трибуната, като подчерта, че това не е случаен човек или луд, а личност с позиция и дълга борба с управляващите за запазването на природата в България.


.

 

Иван Василев на 92 години е изпратил писмо до протестиращите, което адв. Николай Хаджигенов прочете от трибуната на протеста. Той сподели и какви дарения получават от граждани, сред които и пенсионери.


.

На фасадата на Народното събрание се излъчват видеа с изказвания на Борисов и снимки от управлението му.

 

19:00

Движението по ключовите булеварди „Дондуков” и „Цар Освободител” към 19.00  ч. е свободно.  В този час протестиращите традиционно се събират в "триъгълника на власта" в София. Очаква се днес да бъдат обявени акциите, които ще се проведат по време на протестът утре, който отвоно обещва да е масов и продължителен. 

 


.

 

Демонстрации в подкрепа на българите на площадите в страната има и от страна на наши сънародници по света. Много от тях споделят видеа и снимки, на които ясно отправят посланията си към управляващите у нас.

Вижте българите в Канада ТУК, в Хамбург ТУК и Мюнстер ТУК.

 

От днес протестите имат и нова песен, наречена "Мутри, сбогом".

В нея се пее: "Мутри, сбогом! Няма вече шкафчета, кюлчета... Бойко и каскета са мафия! Хайде да ви няма! Мутри, мутри, сбогом!". Чуйте я ТУК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 8000 |21.09.2020 Арман Бабикян: Протестът изхвърли Борисов зад Околовръстното шосе . 9| 7219 |18.09.2020 Българите зад граница събират подписи за създаването на МИР ”Чужбина” и дистанционно гласуване . 12| 7934 |15.09.2020 Румен Леонидов: Третият мандат е най-проваленият мандат на Борисов. Протестът успя! . 44| 7726 |14.09.2020 Защитникът на Борисов - Стойчо: Протестът се обезсилва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads