Реклама / Ads
21| 7814 |23.09.2020 НОВИНИ

Ден 77: Целта е да премахнем тиквите и кратуните, каза проф. Минеков /видео/

.
Източник: БГНЕС
И 77-ия ден на антиправителствения протест е с искане за оставките на кабинета и на главния прокурор. И тази вечер хиляди недоволни от управлението на държавата се събраха на демонстрация под надслов „Нас не ни е страх“. Имаше протест и пред Съдебната палата в София. Той е организиран от инициативата ”Правосъдие за всеки” с участието”Да, България” и ”Боец”. Протестиращите настояваха за оставката на главния прокурор Иван Гешев.
 

20-22 часа: Яйца отново полетяха по новата сграда на Народното събрание, а шествието се отправи към Орлов мост.


.
.

Спряно е движението в частта от Националната художествена галерия до площад "Независимост".


.


.

 

 

Искам да ви помоля за постоянство и търпение. Всеки от нас има да свърши определена работа. Нямаме право на грешка. Ние трябва да продължим да идваме тук всяка вечер, обърна се Мартин Заимов към множестовото пред бившия партиен дом.

 

Арман Бабикян от "Отровното трио" обяви, че вчера - във вечерта на Великото народно въстание III - демонстрантите са били около 140 000.  Шест часа беше блокиран Дунав мост, поздравления. Поздравления и за нашите приятели в Пловдив. Благодаря на всички около 140 000 души, които намериха време, усилие, труд, средства, за да стигнат до София и да участват в Третото велико народно въстание, заяви Арман Бабикян.


.

Около 27 от най-авторитетните световни медии отразиха вчерашните протести в България. Това, което се случи вчера беше поредният шамар по властта на Бойко Борисов, защото неговите министри и прислужници се занимават с това да броят колко сме всяка вечер. Всеки път, в който ние решим, можем да изпълним площада от Руската църква до края на ЦУМ, подчерта Бабикян.


.
.

Управляващите мутри се правят, че не ни виждат, но ние няма да се откажем. Ние ще победим! Нашата цел е да премахнем и тиквите, и кратуните, и каскетите, заяви проф. Минеков.


.

Чакаме ви утре отново, каза адв. Николай Хаджигенов призова демонстрантите да носят яйца и домати, защото "утре ще има изненада" и "ще ви водим на място, на което не сме ви водили досега".

 

Към множеството пред бившия партиен дом се присъединиха и участниците в протеста пред Съдебната палата на Инициатива "Правосъдие за всеки" под надслов "Правосъдие без каскет", който започна в 18:30 ч. и продължи до 20 ч.

 

19-20 часа:  Събралите се пред Съдебната палата по-късно ще се присъединят към традиционния протест на площад "Независимост".
 

Във вчерашния ден протестиращите организираха Трето Велико народно въстание, по време на което се стигна до сблъсъци между полиция и демонстранти пред старата сграда на Народното събрание. Повод за напрежението се оказа желанието на множеството да пробие полицейския кордон и да достигне паметника на Незнайния воин, където да отдаде почит в Деня на Независимост. Преди това служителите на реда бяха обстрелвани с бомбички и бутилки. Шефът на СДВР обяви протеста за незаконен, но призова полицаи и граждани да запазят самообладание и да не допускат ескалация на напрежението.

 

От МВР съобщиха, че един полицай е ранен в главата, след като е ударен от хвърлен камък, а други двама униформени са били с по-леки наранявания. От вътрешното министерство посочиха, че спрямо служителите на реда е проявена и вербална агресия, протестиращи са крещяли в лицата им през мегафони. Провокатори, свързани с ултраси на футболни клубове, са замеряли полицаите с камъни, бомбички и бутилки.

 

Членове на "МлаДа България" поставиха на фасадата на Съдебна палата стикери с 6 от въпросите, зададени от депутати в Европейския парламент, след изслушването в групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в ЕП.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 7641 |17.08.2020 Румен Радев от Варна: Отклоняване на дневния ред. Това е целта му - да не говорим за него . 28| 7471 |11.08.2020 Елена Гунчева: Протестите са на народа, важна е целта - оставка на Борисов и Гешев . 5| 6185 |31.07.2020 Соня Момчилова: Целта на всяка диктатура е да свикнеш с реда на фермата . 13| 5219 |11.07.2020 Ивайло Мирчев: Целта е постигната. Върнахме си плажа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads