Реклама / Ads
17| 6555 |29.09.2020 НОВИНИ

Ден 83! Стотици продължават да скандират „Оставка“. Към Борисов и Гешев добавиха и „Далавери“ Симеонов

.
Ден 83 на антиправителствените протести. Студеното време и дъжда не разколебаха хората да излязат за поредна вечер в триъгълника на властта и да скандират „Оставка“.
 

„Искаме оставката не само на Борисов и Гешев. Искаме оставката и на „Далавери" Симеонов. Днес той е участвал по БНТ, чиито директор Кошлуков също трябва да си подаде оставката. Та Симеонов казал, че ние тук, на площада и в студ и пек, ние сме били мафия и платени“, каза един от протестиращите.

 

Друг оратор обясни: „Пушката ще пукне на 3-ти октомври. Тя няма да убие никога.  Но ще я чуят чак в Брюксел. Колкото по-оглушителни сме на 3-ти октомври, толкова по-силно ще ни чуят в Брюксел. Не забравяйте, че на неговата АМ „Тракия“ сега караме с 90 км. И сега ще я оправят на цената, на която е построена. Е, мерси! Борисов беше облечен в подходящ цвят пред владиката, за да е ясно кого награждават. А ти, владико, ще останеш в историята, като последният, който е наградил Борисов.

 

Ген. Шивиков напомни: Тези хора се самозабравиха. Те се обръщат към нас само, когато имат изгода, само по време на предизборните кампании. А след това съдират кожите от гърбовете ни. Никой не може да прекърши нашата воля за свобода. ще бъдем тук, докато победим", зарече се той.

 

Отец Дионисий обърна внимание на протестиращите за начина, по който Иван Гешев днес е бил посрещнат от жителите на града в Хасково с викове "Оставка!" и "Гешев е позор, оставка и затвор!". „ДПС, сградата ви не може да бъде опозорена от протестиращите. Вие държите задкулисието и знаете, че и ние знаем. Малко да си измиете соратя. Обединени патриоти правилно са ги преименували „Огради и паспорти“. Постоянствайте, призова духовникът протестиращите и допълни: „Където има българи по света, са с нас“. 

 

Арман Бабикян: "Уникален политически ден, нали! В Хасково гонят един, в Благоевград-друг. Уникален ден е и заради нещо друго. Опозицията започна да ни нарича хора, които сме се опитвали да се катерим на гърба им, за да може да намерим политическа кариера. Много искам всички на площада да искаме политическа кариера. Тя остана за тях, а за нас е мръсна. Те, прекрасните хора, които нямат нищо против да се омърсят, стаят в политиката. Затова искам всички вие да искате да влезете в политиката. Трамплинът е този площад. Всеки един български гражданин да участва в политиката на България. Всеки един, а не само тези, които са се абонирали за НС.

 

Между вас има хора, които са участвам в протестите преди 30 години. Тук не е България на Лукашенко или на Ердоган. И никак не се интересувам дали се харесвам на Валери Симеонов или на Каракачанов. И за да не ме обвинят в пристрастие, ще спомена и Корнелия Нинова".

 

 

Арман Бабикян на сцената

.

Велислав Минеков: Утре ще чуем за свободата на медиите.  Дали сме направили крачка напред. ЕК ще реши има ли правосъдие в България, има ли справедливост. Всеки един може да бъде обвинен в тежко престъпление. И за всяка глупост ще стоите в ареста, животът ви ще бъде разбит. Това е правосъдието у нас.  Вече няма тояги, просто ви предявят обвинение. Сега очаквайте обвинение за опит за преврат. Не се гневете, ако  това се случи, тогава нашите мечти ще се случат за минути.

 

От сърце и душа съм обеден на Карадайъ от ДПС, като каза, че сме били клакьори на ГЕРБ. Искам да го попитам дали излезе с декларация,  когато на този площад българи, биеха българи по време на кървавата сряда, когато влачиха майки в парламента?! И не само това, четири години разбирам, че били срещу тази власт.  Ми да беше казал дали има мафия в България, има ли справедливост, бедност, възродителен процес. Има ли нещо, което да ни подсети, че те са били срещу това правителство. Да бяха дошли тук сред нас. Затова и на тяхното правителство да пожелаем оставка.

 

 

След като изслушаха химна, всички се отправиха към "Орлов мост".

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4777 |28.09.2020 Гореща точка: Беларус. Протестите срещу режима на Лукашенко продължават . 43| 15692 |27.09.2020 На живо! Хиляди на митинг-концерт на Орлов мост скандират ”Оставка” за Борисов и Гешев /снимки/ . 2| 5063 |24.09.2020 Калоян Паргов: Да се сложи край на практиката в „12 без 5“ да се предлагат решения по важни теми, които касаят стотици хиляди софиянци . 6| 4724 |17.09.2020 Депутати продължават да обсъждат промени в Изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads