Реклама / Ads
17| 5398 |31.01.2019 НОВИНИ

Деница Сачева: Авторът на сигнала срещу Банов е изнудвал и шеф на дирекция в МОН

.
Деница Сачева
Лицето Ангел Ангелов, което е автор на скандала, в който БСП забърка министъра на културата Боил Банов, ни е познат в Министерството на образованието и науката. Има притеснителни сигнали срещу него. Това разкри заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева в ефира на БТВ.
 

В момента той работи в структурите на МОН. Там попада след конкурс. Назначен е като държавен експерт през месец септември 2016 година. Ангел Ангелов се занимава с еврофондове в МОН, стана ясно от думите ѝ .

"В момента се води разследване, тъй като има сигнали, че Ангелов е правил опити за изнудване. Изнудванията са със заплахи, с компромати и закани, че ще бъдат изнасяни документи", добави Деница Сачева.

 

"Имаме сигнал, че Ангелов е оказвал натиск срещу шеф на дирекция в МОН, която се занимава с еврофондовете. Изпълнителният директор Кирил Гератлиев е подал първия сигнал за изнудване през декември миналата година. По-късно са спукани и четирите гуми на неговата кола, затова и вече има разследване", разкри зам.-министърът на МОН. "Има данни още, че Ангелов е свързан с лица, които имат интерес по европроекти", добави тя.

 

"Това лице ни е печално известно. През декември месец дойдоха първите сигнали. Първите сигнали са подадени към Министерството на образованието и политическото ръководство", каза още Сачева и добави: "Директорът е принуждаван да подписва договори, с които ще прекрачи закона".

 

Припомняме, че Елена Йончева обвини министъра на културата, че е работил в ущърб на държавата и е спестил 700 000 лева неустойка на фирмата строител на Ларгото. Въпреки че от БСП мълчат за своя източник на информация, предполага се, че това е именно Ангелов, тъй като в предоставения запис не се чува само неговия глас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6243 |28.01.2019 Деница Златева: Утре Елена Йончева представя нови данни за корупция на правителството . 2| 4115 |20.11.2018 Деница Златева: Очакваме избори две в едно . 0| 3596 |30.10.2018 Годеницата на Хашоги: Президентът Тръмп да помогне да се разкрие истината . 10| 5869 |11.06.2018 Деница Сачева вероятно ще е новият социален министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads