Реклама / Ads
35| 7577 |10.03.2016 НОВИНИ

Деница Сачева за Фрог: Москов е лобист в бизнеса с лекарства

.
Деница Сачева
Всичко, което прави министър Петър Москов, го прави на инат. Опитва се да докаже, че разбира от управление на здравеопазването, което не е вярно. Никога преди това не е управлявал нито частен кабинет, нито отделение в болница, нито клиника. Това коментира пред Фрог нюз Деница Сачева, магистър по здравен мениджмънт на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.
 

Очаквано бе Конституционният съд да не признае пакетите на Москов. Не може да се заявява: „Разделяме пакета на основен и допълнителен,  не знаем как ще стане това, ще решим по-късно и ще го направим с наредба на министъра”. Наредбата на министър е най-лесният за промени нормативен документ – може да се променя по всяко време. Така на практика Москов можеше във всяка една минута да променя основния или допълнителния пакет.  

 

Въпреки че реформата на Москов се проваля, Бойко Борисов продължава да го подкрепя. Загадка е какво толкова свързва премиера с него. Борисов ще трябва да понесе отговорността, когато проблемите станат неразрешими.

 

Въвеждането на пръстовите отпечатъци също няма да се случи. Основанието за обявяването на търга липсва. В Държавен вестник не е обнародван текст за употребата на пръстовите идентификатори. Това е още едно доказателство, че лявата ръка не знае какво прави дясната. Москов действа на инат, показно, опакова идеите си като борба с корупцията, а такава няма. Той казва, че има злоупотреба с личните данни, а в същото време няма човек от здравната система да е обвинен, няма глобена болница, няма наказани. Очаквам и това решение на Москов да бъде обжалвано.

 

Идеята за генеричното заместване на продукти, които се изплащат от НЗОК, ще създаде сериозни конфликти между лекари и пациенти. Прави се като протекция на по-консолидираните играчи в сектора и в този случай Москов се явява тежък лобист, убедена е Сачева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4602 |10.03.2016 Само във Фрог: Масово по един кандидат за шеф на районни прокуратури . 14| 11044 |09.03.2016 Само във Фрог: Устна депеша в МВР да се задържат масово криминално проявени без причина . 6| 4794 |09.03.2016 Само във Фрог: ВКП замота разследването за ваксините . 3| 6475 |09.03.2016 Само във Фрог: Граничари кътат парите от трафик в сейфове в Одрин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads