Реклама / Ads
4| 4300 |19.12.2019 НОВИНИ

Деница Сачева: Одобрявам Закона за социалните услуги, не се отнася до децата и семейните отношения

.
Деница Сачева
Разбира се, че одобрявам Закона за социалните услуги. Но той не се отнася до децата и семейните отношения. В него не се въвежда нищо ново. Единствената промята е тази, че от дефиницията за деца в риск е извадено ''дете с увреждане'', защото децата с увреждане не могат да се считат за деца в риск'.
 

Това каза социалният министър Деница Сачева по БТВ. Създаде се една психоза по отношение на антисемейните политики, по отношение на отнемането на деца. Социални услуги в България се изпълняват от общините'', напомни Сачева.

Тя бе категорична, че у нас не се отнемат деца заради бедност.

 

,,Битовите условия не са основен фактор, за да бъде отнето едно дете, а ситуации, които застрашават здравето и живота му'', подчерта Сачева и разкри, че за изминалата година социалните работници са спомогнали за това 1300 деца да не бъдат изоставени от своите родители.

 

По отношение на фалшивите болнични социалният министър заяви, че в момента се изчаква задълбочен анализ на състоянието на системата, за да се види ''в каква степен говорим за нарушаване на законодателството''.

,,Незаплащането на първите три дни болнични е практика в 13 държави, докато при нас това не е така, което е доказателство, че България е социална държава'', каза Деница Сачева.

 

На въпрос за т.нар. втори пенсионен стълб министърът отвърна, че все още няма отчети и че след Нова година предстоят срещи с пенсионерските организации, с Комисията за финансов надзор, със синдикати и работодатели, с които ще бъде обсъдена темата.

Сачева използва въможността да каже, че вече близо милион и 200 хил. души трябва да са получили своите коледни добавки към пенсията и напомни, че минималната пенсия от 1-ви юли догодина се повишава с 6,7 процента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4507 |13.12.2019 Деница Сачева успокоява Светия Синод, че няма да се отнемат деца от семейства . 6| 4239 |03.12.2019 Без изненади: Избраха Деница Сачева за социален минисър . 2| 4197 |02.12.2019 Бисер Петков предава поста си на Деница Сачева утре . 6| 4647 |01.12.2019 Борисов ще предложи Деница Сачева за министър на труда и социалната политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads