Реклама / Ads
5| 5268 |08.02.2010 НОВИНИ

Депутат от ГЕРБ без имунитет заради скандал със заменки

.
Депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната комисия по земеделието и горите Емил Димитров ще подаде днес молба за отнемане на имутитета му заради скандала, който се развихри миналата седмица със заменки на терени.
 

Пред "Дарик" Димитров за пореден път е казал, че не е директен участник, а акционер във фирма, която била е акционер там. Т.е. Димитров не е участвал пряко в заменките на парцелите. "Веднага уточних, че познавам заменката и веднага поканих всички журналисти да дойдат на място, да видят за какво става въпрос, че това е комасация на гора, далеч от всякакви курорти, писти, море и досега никой от тези, които го видяха, не е направил и намек, че там има нещо нередно. Второ, премиерът Борисов разпореди оттук нататък да бъдат запознати всички медии с всички заменки, за да се види къде какво е направено, как е направено, кой го е направил и това ще бъде организирано през тази седмица.", поясни Емил Димитров.

Той припомни, че още в събота е заявил, че в първия работен ден, днес, ще си свали доброволно имунитета. "Призовавам прокуратурата да разследва сделката, включително дали аз имам участие, какво участие имам, за да бъдем на чисто. Между другото днес ми казаха, че специално тази замяна не фигурира в писмото на Европейската комисия, тъй като аз не съм го виждал, не фигурира като замените, за които се твърди, че са държавна помощ. Но това няма никакво значение. Веднага си свалях имунитета, веднага искам разследване, за да сме наясно какво се случва", коментира Димитров.

Миналата седмица Димитров заяви, че никога не е фигурирал във фирмата, заменила горите - "Фабрика Медикет" АД. Той уточни, че е бил акционер в дружества, които са имали акции в тази фирма. Депутатът беше категоричен, че заменените гори са абсолютно равностойни и сделката не би трябвало да е в "черния списък" на ЕК. В събота той покани медиите в да се уверят лично на място къде се намират горите, дали там има строежи и променен ли е статутът им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5395 |08.02.2010 2 трамвая и влак излязоха от релсите заради снега . 7| 5214 |06.02.2010 Я. Янев: ГЕРБ ще получи още един депутат за сметка на ДПС . 6| 4709 |03.02.2010 Прокуратурата внесе обвинение срещу двама депутати от ДПС . 4| 6342 |03.02.2010 В. Симеонов: Има парична схема за осигуряване лоялност на депутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads