Реклама / Ads
3| 4987 |20.01.2010 НОВИНИ

Депутат изпорти педофилска група в София

.
Групата скатавала децата в луксозни къщи Източник: МВР
Депутат от 41-вото Народно събрание е подал сигнала за разбитата от МВР организирана педофилска група, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
 

Министърът не уточни името на депутата, нито откъде той е получил информацията за групата.
Групата е действала на територията на София. След подадения сигнал са проверени пет адреса – един в Сливен и четири в София, като са задържани шест лица. Двама от задържаните са познати на полицията за същите деяния преди години. Единият – Филип, е бил осъждан през 2006 година. След операция на ГДБОП тогава той е бил задържан с непълнолетна, която е карал да проституира. Вторият от групата – Георги е бил задържан по подобни подозрения, но е бил освободен поради липса на доказателства. И двамата са използвали женски имена в сайтовете за запознанства, откъдето са привличали децата – съответно Кристина и Гергана.

По информация на МВР групата е привличала децата в луксозни къщи, които е наемала за по един-два месеца. Организаторите на групата са имали и добър социален статус – Георги например се е занимавал с производството на софтуерни продукти. На организираните от групата партита е имало и външни лица, за които са поръчвани деца. Имало е случаи, при които децата са водени и на адреси при клиенти. Децата са били стимулирани с 60-80 лв., за да сътрудничат на групата и да водят свои приятели. Също така правените видеозаписи с тях са били причина те да се манипулират, че ако не съдействат, техните родители и близки ще видят материалите. От МВР уточниха, че до този момент няма информация видеоматериалите да са били предназначени за продажба.

До този момент са установени 12 деца, станали жертва на педофилите. Според криминалистити кръгът от заподозрени за участие в групата, както и жертвите предстои да се разширява. В Районната прокуратура на София е заведено досъдебно производство. Установените до този момент факти са потвърдени и в част от показанията на жертвите, направени пред съдия. Според МВР доказателствата са достатъчни за започване на наказателен съдебен процес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4696 |13.01.2010 Депутати и министри спорят за Закона за ГМО . 48| 9512 |13.01.2010 Евродепутати недоволни от Желева, Борисов я защитава . 1| 6605 |11.01.2010 Стачка на Централна гара-София . 2| 4894 |08.01.2010 С боб с чушки хранят бедни софиянци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads