Реклама / Ads
3| 5012 |20.05.2018 НОВИНИ

Таско Ерменков забърка скандал с питейната вода в София, ГЕРБ го дават на прокурор

.
Депутатът от БСП Таско Ерменков забърка скандал със свой пост в социалната мрежа Фейсбук, в който твърди, че е получил сигнал да не пие вода от чешмата в София, защото била ”замърсена”. От Столична община го опровергават. А ГЕРБ свикаха нарочна пресконференция, за да обявят, че ще сезират ДАНС и прокуратурата за ”отровния” статус на социалиста.
 

Депутатът от БСП Таско Ерменков излезе със специален пост в социалната мрежа, посветен на хипотетична кризисна ситуация с питейната вода в столицата. Ето какво написа народният представител в мрежата:

 

"Днес ми се обадиха от институции, които уважавам и от приятели, на които вярвам. Допълнително на лични съобщения получих следното съобщение: "Приятел ми изпрати съобщение: Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в София е ОТРОВНА. От 5 различни, независими един от друг източника знаем инфото, но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (да не се изложат пред европейците). Кажи на приятели и близки, поне 1 седмица да не употребяват чешмяна вода. Източникът на идното е сериозен гражданин. Имаме информация, че е запознат и депутат."

 

Запознатият депутат съм аз. ПРИЗОВАВАМ ИНСТИТУЦИИТЕ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧАЯ ОЩЕ ДНЕС, ВЕДНАГА, ПО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ ИЛИ ДА ОПРОВЕРГАЯТ ТОВА КАТО ФАЛШИВА НОВИНА ИЛИ ДА ПРЕДУПРЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ. НЕДОПУСТИМО Е ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА (АКО Я ИМА) ДА МЪЛЧИ".

 

"Всички показатели за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, са в норма, по данни от лабораторните изследвания на "Софийска вода" АД, съобщават от пресцентъра на Столична община. Категорично не отговаря на истината разпространяваното анонимно съобщение в социалните мрежи, в което се твърди, че водата на София е с нарушено качество", допълват от пресцентъра.

 

В социалната медия се заформи скандал, с призиви Таско Ерменков незабавно да подаде оставка заради "фалшивата новина".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5261 |21.04.2018 Ерменков: България е всичко друго, но не е парламентарна република . 1| 4904 |18.04.2018 Ерменков: Сделката с ЧЕЗ не е чиста . 1| 5419 |04.04.2018 Таско Ерменков: Борисов и Горанов се държат като кукли на конци . 9| 10423 |15.03.2018 Таско Ерменков пред Фрог: Гинка вместо Борисов ли се снима за сделката с ЧЕЗ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads