Реклама / Ads
14| 8570 |06.11.2013 НОВИНИ

Депутатът Цветков пред Фрог нюз: Ликвидатори на детски площадки бият хора

.
На електронната поща на Фрог нюз днес бе изпратено писмо от депутата от БСП Борис Цветков, в което той се възмущава от поредното рушене на детска площадка от строителни предприемачи. Този път унищожаването на място за игра на хлапета е в столичния район „Слатина”, алармира политикът.
 

 

В писмото си той обърна внимание, че гражданите на квартала, които днес за пореден път са бранили зелената площадка на децата им от хора на строителен предприемач са били блъскани и удряни от тях.

 

Ето и какво написа Борис Цветков до Фрог нюз:    

 

Безобразията в столичния район „Слатина” продължават. Тази сутрин към 5 часа през страничен паркинг и ограда е преминала тежка техника, след изблъскване и удряне на гражданите от представители на инвеститорите. Това е поредният удар на гонещите бързи печалби инвеститори, които искат да унищожат поредната детска площадка и зелена площ в сериозно застроен и уплътнен жилищен район.

Ето и услужливото „разрешение” за бутане на трафопост и на НЕСЪЩЕСТВУВАЩА СГРАДА от Вл. Калинов, което дава основание там да бъде докарана тежката техника. Нямат разрешения за премахването на десетките дървета, но вероятно за съжаление и тези дървета ще бъдат унищожени при бутането на трафопоста. Инвеститорът е приготвил пари и за тази глоба. Кой продаде и тази градинка и какво правят кметовете от ГЕРБ на Столична община и на район Слатина и управляващото столицата мнозинството от общински съветници на ГЕРБ.

Борис Цветков,
народен представител от Коалиция за
България - БСП от 24 МИР София град

 

Нека поясним защо „около 5 часа през страничен паркинг и ограда е преминала тежка техника”. Причината е, че хората, чиито домове са на улица „Андрей Николов” в „Слатина” няма да позволят багерите да си свършат работата. Те се опасяват, че машините ще разкопаят градинката пред жилищата им и на нейно място ще се построи сграда.

 

От „Общински строителен контрол” обяснили на хората, че тежката техника е за бутане на трафопост с едноетажна сграда. „Трябвало е да бъде намерена причина, за да нахлуят багерите”, обяснява общинският съветник Николай Белалов пред Фрог нюз, подкрепящ хората в бунта им срещу застрояването на зелените терени.  

 

По думите на жители на „Слатина” градинката била тяхна собственост. Жилищата си закупили заедно с прилежащата им земя, която залесили. Те многократно сигнализирали столичната кметица Йорданка Фандъкова, че върху техен имот строителен предприемач се кани да изгради 10-етажна сграда. Тя обаче до този момент не е разпоредила проверка на казаното от хората.

 

„Не само Фандъкова нищо не прави. Без участието на районния кмет Антоанета Апостолова също не може да се започне строеж. Днес тя каза на хората, че градината не е облагородена и в нея има храсти. Това още повече засили напрежението между тях и нея, тъй като живущите там са садили вишневи дървета. За да се докаже кой крив и кой прав, Апостолова трябваше да извика „Зелени системи”, които да направят протокол, да глобят, ако трябва. Тя обаче нищо не направи. Просто сега имитира действия”, смята Белалов.

 

Фрог нюз потърси за коментар Антоанета Апостолова, но тя не бе открита. Медията изпрати писмото на депутата Цветков до пресцентъра на Столична община, от където трябва да получи отговор.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5420 |06.11.2013 Драгомир Стойнев предупреди за риск от нова газова криза . 22| 10151 |06.11.2013 ДАНС и данъчните проверявали Бисеров преди оставката . 16| 5650 |04.11.2013 Йовчев предлага план за справяне с бежанската криза . 6| 6942 |04.11.2013 Проф. Ивайло Дичев: Протестът е като велосипед - или вървиш напред, или падаш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads