Реклама / Ads
4| 5335 |07.08.2010 НОВИНИ

Депутати стягат барче за пушачи в парламента; взимат стаята на чистачите

.
След като дори депутати от една и съща партия се скараха за това, дали да се пуши на обществени места, парламентаристите намериха компромис. През септември врати отваря второ барче в Народното събрание, специално за пушачите. Идеята идвала от председателя Цецка Цачева, която също нямало къде да пуши по време на почивките между заседанията.
 

От септември върлите пушачи сред депутати и журналисти, които отразяват работата на парламента, ще си имат официално и законово определен кът, където да пушат, без да им бъде правена забележка. В новото "заведение" барче, което в момента усилено стягат работниците в парламента, ще се сервират кафе и безалкохолни напитки. То ще се намира в старото помещение на чистачките, в съседство до зала "Запад", пише Б НЮЗ. Новата придобивка се правела по време на ваканцията на депутатите, за да не ги смущава по време на работа.
 
В старото парламентарно кафене с официално наименование "Клуб на народния представител", отдавна не се пуши, още от времето, когато председател на НС беше Георги Пирински. Въпреки това и в предишния, и в настоящия парламенти депутати, и журналисти нарушаваха закона, тъй като и без това по всички маси имаше пепелници.

Негласно и неофициално представителите на медиите дръпваха по един фас с кафе в пластмасова чашка на втория етаж пред стаите на пресцентъра, където преди беше разрешено да се пуши. С което нарушаваха забраната, а квесторите си затваряха очите. Отдавна пък не е тайна, че тютюнджиите, избрани от народа, си пафкаха в кабинетите на парламентарните групи. Други излизаха да пушат пред входа или в лоби-бара на съседния хотел "Радисън" през зимата.

След влезлите промени в закона за здравето от 4 юни е разрешено, ако заведението е под 50 кв., собственикът, в случая Народното събрание, да избере дали ще се пуши на цялата площ или няма изобщо да се дими. Според последните поправки пушенето е разрешено само на някои обществени места - в заведения и кафенета, както и на жп гари, автогари, летища, кораби и хотели.

Из кулоарите се шушука, че идеята за новото барче била лично инициирана от председателя на парламента Цецка Цачева, която е сред най-страстните пушачи. Тя била светкавично подкрепена от лобито на пушачите от всички партии, начело с Асен Агов от Синята коалиция и Михаил Миков от БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5495 |03.08.2010 Изхвърлят депутати на плажа . 13| 6114 |30.07.2010 Д. Гяуров: Заради хонорара на Доган депутати от ДПС се пекат на огън . 14| 5000 |29.07.2010 Отсъствие на депутати „спаси” Доган от съда . 7| 4642 |29.07.2010 Яне Янев намерил депутати за парламентарна група

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads