Реклама / Ads
2| 5239 |07.04.2011 НОВИНИ

Депутатите от ГЕРБ оценяват анонимно министрите си

.
Всеки от тях е получил списък с имената, срещу които да сложи оценка от 1 до 6.
 

Те били попълнени на заседанието на групата във вторник. Управляващите се събраха за пореден път в станцията на социалното министерство в Кремиковци, пише 24 часа. Анкетите вече са събрани и запечатани в пликове, които ще занеса лично на премиера, каза шефът на групата Красимир Велчев. Идеята му била да помогне на Борисов да получи реална представа за отношенията депутати-министри. В никакъв случай не можем да говорим за натиск за промени в кабинета, просто така премиерът ще си обясни защо работата ни с един министър е добра, а с друг куца, допълни Велчев.

На сбирката той отново поставил въпроса за дисциплината на групата. Тонът му бил доста остър, защото за първи път броят на наказаните достигнал 15 души. От доста време насам ГЕРБ има вътрешна система за самодисциплина. Критерият не са официалните отсъствия, а участието в гласувания. Така по разпечатките от тях всеки месец депутати биват глобявани с определени суми. Сред рекордьорите за пореден път се оказал Емил Димитров, който олекнал този път с 1000 лв. Светлин Танчев пък бил санкциониран със 700 лв., въпреки че редовно може да бъде видян в парламента. Най-нередовна се оказала този месец групата от Благоевград - Атанас Камбитов, Георги Икономов и Георги Андонов, които са глобени с по 300-400 лв.

Емил Радев вчера дори не бе разбрал, че е глобен, защото непрекъснато е на заседания на работни групи по определени закони. Не мога за всяко да се обяснявам, все пак ме изпращат там като представител на групата или на правната комисия, коментира той. Парите от глобите ще дадем за операция на дете, болно от церебрална парализа, обясни Велчев. “Когато ме попитат от ръководството на партията, тогава ще споделя какви са моите намерения”, коментира пък вчера парламентарната шефка Цецка Цачева дали ще се бори за президент или кмет на Плевен. Тя не потвърди, но и не отрече, че ръководството на ГЕРБ обсъжда кандидатурата й за президент. “Решението ще бъде на моята партия”, заключи лаконично тя. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6539 |06.04.2011 Трайков "преметна" депутатите, отлетя направо за Москва . 0| 14098 |30.03.2011 Депутатите обединени – около Закона за БАН . 14| 4839 |03.03.2011 14 милиона за нова зала на депутатите . 13| 6165 |28.02.2011 Местят депутатите с 420 бона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads