Реклама / Ads
14| 5170 |26.02.2014 НОВИНИ

Депутатите не искат да се занимават с оградата по границата

.
Предложението от страна на депутатите на Борисов аргументира Александър Ненков, който в понеделник, заедно с колегата си Валентин Радев, подаде сигнал до главния прокурор за разследване на въпросната сделка.
 

Парламентът отхвърли предложение на ГЕРБ за временна комисия по проекта за изграждане на ограда на българо-турската граница. 66 депутати гласуваха „за”, против бяха 91, а 10-има се въздържаха.

 

„Имаше много изказвания тази седмица по медиите и от съответните министерства за тази ограда, която трябваше да доведе до намаляване на миграционния натиск, информира . Тази анкетна комисия трябва да даде отговор на няколко въпроса, които мислим, че са малко притеснителни. Как от 5,1 млн. лв. стига до 9,6 млн. лв., след като беше толкова важно тази ограда да бъде изградена, и това беше една от причините да се избяга от закона за обществени поръчки”, обясни Ненков, предаде БТВ. По думите му, благодарение на медиите от ГЕРБ са достигнали до това кои са фирмите, които ще строят заграждението. „Стана ясно, че на една от фирмите, които ще доставят материали, собственикът е председател на БСП-Казанлък. Нека чрез тази комисия видим по какъв начин са избрани тези фирми и имали ли опит да се прикрие начина, по който са избрани и кой стои зад тях”, призова Ненков.

 

От Коалиция за България обаче защитиха позицията на военното министерство, според което няма нищо нередно в избора на фирма изпълнител на проекта.

„От Министерство на отбраната и Сухопътни войски предоставиха достатъчно информация, с която медиите разполагат. Бяха направени проверки, в които няма данни за нарушения. Прокуратурата е в правото си да реши да извърши 4-та проверка. Беше важно това заграждение да се направи в максимално бърз срок. Не мога да приема това предложение от колеги, по чието време са изразходвани средства без значителни последици”, заяви социалистът Борис Цветков. Парламентарната група на ГЕРБ поиска прегласуване на предложението, което беше отхвърлено за втори път.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 5670 |25.02.2014 Депутатите Танчев и Йончев ще борят корупцията по високите етажи . 30| 5858 |25.02.2014 73 хил. лв. плащаме за тоалетна хартия на депутатите . 22| 5936 |25.02.2014 Методи Андреев: Има действащи агенти сред депутатите . 11| 5436 |24.02.2014 Янев: Службите за сигурност имат агенти сред депутатите в 42-то НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads