Реклама / Ads
3| 5663 |17.05.2012 НОВИНИ

Депутатите излизат на Синя зона

.
Депутатите ще паркират като обикновени граждани в синя зона, докато са на работа в парламента. В Столичния общински съвет вече е внесена докладна за премахване на паркингите до Народното събрание и до бившия Партиен дом.
 

 

Предложението предстои да бъде гласувано в комисиите и в местния парламент. Ако то бъде одобрено, всички 180 паркоместа за депутатските автомобили ще бъдат премахнати, а покрай тротоарите ще се обособи платена синя зона за граждани. „В момента паркингът пред парламента прилича на цигански катун и трябва да бъде премахнат а този на гърба на бившия Партиен дом е незаконен, защото е заграден и не е разчертан”, аргументира се вносителят на предложението общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки. За ползването на двата паркинга Народното събрание плаща на общината годишно 264 000 лв. Ако депутатите оставят колите си като останалите граждани в синя зона, приходът за общината ще е около 70 000 лв. на месец, пресметна съветникът. Според него след изчезването на двата гаража пешеходците и туристите щели да се движат спокойно и да снимат забележителностите на столицата, без да им пречат автомобилите.

 

Скандалът с депутатския паркинг до сградата на парламента избухна още в началото на годината заради незаконните му заграждения. След обещание на кмета Йорданка Фандъкова те бяха премахнати,

за да се отворят местата за обикновените граждани

поне вечер.

 

Огражденията пред посолствата на Великобритания, Германия, Република Турция и консулството на САЩ също ще бъдат премахнати. Това решение взе вчера Транспортната комисия към Столичния общински съвет. Причината е, че загражденията пречат на движението в града. През лятото бариерата пред мисията на Великобритания на ул. „Московска” ще бъде сменена с хидравлични стълбове, които потъват в земята. В момента се прави проект за поставянето на колчетата, които ще се вдигат само при необходимост от засилени мерки за сигурност. Съоръженията ще наподобяват стълбовете, монтирани преди години на пешеходната зона на ул. „Граф Игнатиев”. На Центъра за градска мобилност пък ще бъде възложено да следи дали няма да се монтират постоянни заграждения пред дипломатическите мисии в центъра на столицата, за да не се пречи на движението. (Монитор)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5571 |11.05.2012 Законът за горите скара депутатите . 61| 5933 |04.05.2012 Синята коалиция е против децентрализацията . 15| 5855 |27.04.2012 Трети ден депутатите нищят закона за конфискация . 7| 5815 |27.04.2012 В полунощ депутатите приемаха спорен закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads