Реклама / Ads
4| 6107 |31.07.2015 НОВИНИ

Депутатите изоставиха Антикорупционния закон заради ваканцията

.
От днес депутатите излизат във ваканция
НС ще гласува чак наесен Антикорупционният закон на Меглена Кунева. Това реши извънредният председателски съвет в парламента, който започна днешното си заседание именно с дебатите по този проект и амбицията на вицепремиера той да бъде гласуван още днес.
 

От Реформаторския блок настояха времето за законодателна дейност да се удължи до 14.00 часа за сметка на министерските отговори, но шефката на НС Цецка Цачева вече изчиташе писмените отговори на министри към депутатски питания, което означава начало на парламентарния контрол. Смесването на двете процедури ядоса опозицията, която настоя да се пристъпи към парламентарен контрол, както е редно, съобщи Нюз. бг.

 

Преди да се гласува предложението на реформаторите да се продължи работата по законопроекта на Кунева, бе поискана поименна проверка. БСП и ДПС използваха възможността да напуснат залата, но въпреки това кворум за вот се събра. 74 депутати отбелязаха с гласа си, че са готови за още дискусии и гласуване по антикорупционните текстове, но социалистите се обявиха твърдо против.

 

Червеният Ангел Найденов обяви, че се нарушава правилникът. Вие сте заложници на рекета на вашите партньори от РБ, но по каква логика цялото НС да е заложник на капризите им, поиска да знае той от Цачева. Разбирам, че искат да покажат на Борисов, че си стоят на местата и гласуват, но защо ние да участваме в този цирк, продължи той с възмущението си. Поставена в неудобна ситуация, Цачева разпусна депутатите за 15 минути и свика извънреден председателски съвет.

 

След края на почивката Цачева обяви, че 7 от 8-те парламентарни групи - всички без реформаторите, са поискали да се премине към парламентарен контрол, защото по правилник той вече е започнал с раздаването на писмените министерски отговори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4883 |31.07.2015 Цачева свика извънреден председателски съвет заради антикорупционния закон . 0| 4741 |31.07.2015 Янков: Антикорупционният закон не е за борба с корупцията, а за управлението й . 0| 4584 |29.07.2015 Депутатите отказаха да чуят Москов за смъртта на медик в психиатрия . 0| 4722 |21.07.2015 Депутатите решиха, че ще даваме повече пари в бюджета на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads