Реклама / Ads
4| 4474 |24.07.2020 НОВИНИ

Депутатите одобриха ремонта в кабинета ”Борисов 3”. Рокадите са факт

.
Факт са вече министерските рокади в кабинета ”Борисов 3”. Обявяването на резултатите бе последвано от викове ”Оставка!” - поредните за днес.
 

С постовете си се разделят Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов и Николина Ангелкова. Те ще бъдат заменени съответно от Кирил Ананиев, Лъчезар Борисов, Христо Терзийски и Марияна Николова.

 

"За" гласуваха 116. Против - 89. Въздържали се нямаше.

 

Нажежена остава обстановката в пленарна зала. Част от депутатите гласуваха против смените в редиците на управляващите. Мотив е, че основните искания на протестиращите е оставка на цялото правителство.

 

След споровете новите министри положиха и своите клетви.


.

Остри въпроси, размяна на реплики от парламентарната трибуна не само към управляващите, но и към председателят на НС Цвета Караянчева разбуниха духовете сред депутатите. Основната причина бе липсата на премиера по време на заседанието - вечен трън в очите на опозицията.

 

“Къде е премиерът” попитаха депутати от левицата и настоятелно помолика председателят на НС не просто да го покани, а да обясни липсата му. Основният мотив е, че министър-председателят липсва при ключов вот - промените в кабинета, които лично той е оповестил през изминалия ден.

 

Бе дадена и 15-минутна почивка, която да даде време на премиера да се появи в пленарна зала. Това обаче не се случи.

 

Четирите рокади са част от “големия ремонт” на кабинета “Борисов 3”, който управляващите обещаха. Те дойдоха след обещания коалиционен съвет.

 

Припомняме, че преди коалицията да съвещава заявки за смяна на министри имаше още миналата седмица. Борисов поиска оставките на Горанов, Караниколов и Маринов, като още на следавщия ден те бяха замразени. Причината - решението, което коалицията трябваше да вземе, бе обещано за дните след вота на недоверие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5640 |24.07.2020 Депутатите дадоха 15 минути на Борисов, за да се появи в Народното събрание . 10| 4430 |24.07.2020 Депутатите гласуват министерските оставки след ремонта на ”Борисов 3” . 11| 4783 |23.07.2020 Гешев готов да се отчете пред депутатите . 1| 4907 |23.07.2020 Депутатите отхвърлиха предложенията на Валери Симеонов. Комисията по хазарт се закрива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads