Реклама / Ads
1| 4012 |11.07.2018 НОВИНИ

Депутатите приеха Закона за горивата, Патриотите пак се скараха

.
Източник: БГНЕС
Парламентът задължи търговците на горива да предоставят парични обезпечения при подаване на заявление за регистрация.
 

Това стана, след като депутатите приеха на второ четене текстове от Закона за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

 

Спорният Закон за горивата стана причина за множество искри в политическите среди. Идеята е обезпечението да служи за изпълнение на непогасени задължения, възникнали по текста.

 

Текстът успя да скара Патриотите, като част от тях обявиха, че не са съгласни с вчерашното изказване на Волен Сидеров, че е постигнато съгласие по закона.

Представете си една торта. Тортата е прекрасна, само че има едно парче, което е отровно. Това заяви заместник-председателят на НФСБ Валентин Касабов пред журналисти.

 

По думите му говоренето от името на трите партии е безпринципно.

„Нашата декларация е следствие на това, което твърдяха от Атака и ВМРО“, смята той. Според него нужда от закон има, но не и в този вид.

 

„Голяма част от тези текстове ги отхвърляме, защото са лобистки“, уточни Касабов, като допълни, че няма риск за коалицията въпреки несъгласието. С изказване днес в спора се намеси и самият Волен Сидеров.

 

„Декларацията на НФСБ за Закона за горивата е удар по честта и достойнството ми, приемам я като неколегиално поведение, очаквам извинение“, обясни народният представител.

 

Сидеров обясни пред журналисти, че не е разговарял с вицепремиера Валери Симеонов след декларацията.

 

„Какво да говоря след декларация, която ме изобличава в неистина, в лъжа на практика“, коментира той, като допълни, че когато е намирал грешки у себе си, винаги се е извинявал.

 

Според него достойните хора се извиняват, а самият той държ ина името и честта си.

„Аз съм направил Валери Симеонов политик и няма да позволя някой да ми обяснява как да искам съгласието му“, заяви Сидеров.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3792 |11.07.2018 Протестиращи смятат Закона за горивата за убиец . 1| 3806 |11.07.2018 Депутатите искат да чуят шефа на Агенцията по лекарствата . 0| 3770 |11.07.2018 Парламентът ще гласува промени в закона за горивата . 1| 3872 |10.07.2018 Хората на Валери Симеонов пак се разграничиха от „Атака“ относно закона за горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads