Реклама / Ads
1| 5229 |21.03.2012 НОВИНИ

Депутатите решават за рокадите в кабинета

.
Парламентът ще разгледа и гласува предложенията за персонални промени в Министерския съвет и в парламентарните комисии.
 

 

Делян Добрев и Десислава Атанасова ще бъдат новите министри в кабинета на премиера Бойко Борисов, на мястото на подалите оставка Трайчо Трайков и д-р Стефан Константинов.

Номинираната за министър на здравеопазването Десислава Атанасова е предложила за председател на парламентарната комисия по здравеопазването д-р Даниела Дариткова, а за зам.-председател – д-р Галя Милева.

Проектите за решения за персонални промени в Министерския съвет са внесени от министър-председателя Бойко Борисов. Проекторешенията за промени в постоянните комисии на Народното събрание са с вносители председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев и зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

През тази пленарна седмица предстои парламентът да обсъди и Проекта на решение за създаване на временна анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства относно лобисткия скандал, свързан с управлението на Тройната коалиция и предоставените 1,5 милиона евро на австрийския лобист Петер Хохегер.

Негови вносители са Димитър Главчев и група народни представители.

Депутатите ще обсъдят през тази седмица и Проекта за решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни за действията, както и за бездействието на изпълнителната власт във връзка с ценообразуването на лекарствени продукти, заплащани с публични средства, довели до сериозно ощетяване на

Държавния бюджет и облагодетелстване на корпоративни интереси. Негови вносители са Сергей Станишев и група народни представители. Обсъждането е предвидено като точка първа за петък.

Депутатите ще обсъдят на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Парламентът ще разгледа Проект за решение за приемане на Доклад за младежта за 2009 - 2010 г. Депутатите ще обсъдят на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс и ще продължат обсъждането на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6244 |16.03.2012 Рокадите в кабинета разделиха сини и червени . 25| 7567 |09.03.2012 Здравният министър си иска депутатите от ГЕРБ да застанат зад него . 34| 5049 |12.02.2012 Пролетта идва с нови коли за депутатите . 32| 4657 |08.02.2012 Депутатите се сръфаха и в деня на траур

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads