Реклама / Ads
11| 5223 |23.03.2011 НОВИНИ

Депутатското кюфте може да поскъпне

.
Цената на депутатските кюфтета и кебапчета може да бъде вдигната. В момента народните избраници хапват вкуснотиите на скара срещу 60 стотинки.
 

Това стана ясно след заседанието на председателския съвет на парламента, осведомява 24 часа. На него е било поставено искането на служители, работещи на трудов договор към НС, столът да не се дотира с пари от техните заплати. Срещу това те предлагали вдигане на цените на храната. Решението е взето на общо събрание на чиновниците. Този въпрос бе поставян и в предишния мандат, но решение не бе взето. В момента 70% от удържаните от заплатите на служетелите пари за фонд “Социално-битово и културно осигуряване” отиват за стола, което позволява поддържането на ниски цени. Така едно ядене, включващо супа, основно и десерт, излиза около 5 лв. Порция дроб сарма от вчерашното меню например бе само 1,82 лв.

Въпросът бе поставен пред председателския съвет, но не сме го обсъждали, призна зам.-шефът на НС Павел Шопов от “Атака”. От краткия разговор той не останал с впечатление шефката Цецка Цачева да е взела решение дали да се съобрази с искането на служителите. Водещо е становището на хората в парламента, нека те да решават, коментира шефът на депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев. Според Велчев, ако ще се намесват депутатите в решението на въпроса, това може да стане само след излъчването на работна група от всички цветове, която да излезе с единно становище.

Няма решение, ядоса се на въпроса на “24 часа” главният секретар Иван Славчов. Ако се вдигнат цените, да се подобри качеството на храната, настояват обаче депутати. Те от много време се жалват, че медиите и хората само ги оплюват, а всъщност в стола не е нито чак толкова евтино, нито чак толкова вкусно. В кулоарите на парламента се носи като мълва идея да се направи график в стола, за да може да остава храна и за депутатите, а не всичко да се изяжда от журналисти и гости. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5326 |20.03.2011 Н. Младенов: Либия може да се разцепи . 5| 5314 |16.03.2011 Проектодоклад може да ощети България с до 3 евромандата . 44| 4729 |10.03.2011 Н. Василев: Кунева може да обърка картите . 10| 5873 |02.03.2011 Пенчев: Държавата може да пусне багери по ромските гета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads