Реклама / Ads
44| 5455 |17.01.2009 НОВИНИ

Десант на руски журналисти в София, посрещат ги Първанов и Станишев

.
Над 10 известни журналисти и шефове на медии от Русия пристигнаха в София. Снощи те бяха поканени на вечеря от премиера Сергей Станишев. Някои от тях продължиха купона в нощни заведения на българската столица.
 
Сред гостите са представители на изданията „Правда", „Комсомолская правда", „Известия", „Труд", „Московский комсомолец", информационни агенции и др. Те са тук, за да уточнят с българската страна отразяването на мероприятията, свързани с Годината на България в Русия. Тя стартира на 1 януари 2009 г. и ще продължи през всичките 12 месеца. На вечерята, дадена от премиера Станишев, са присъствали също шефовете на Съюза на издателите в България, както и представители на големи родни медии.

В събота по обяд групата руски журналисти и медийни босове е приета от президента Георги Първанов. Главна тема на разговора е Годината на България в Русия, но е коментирана и кризата с газа.Единодушното мнение на гостите от Москва е, че вината изцяло носи Украйна.Те вярват обаче, че до дни кризата ще бъде разрешена.

Не е ясно все още кои публикации в руските медии ще бъдат платени и кои ще минат като събития с обществено значение. Българското правителство е гласувало бюджет за въпросната година в Русия, включително и за медийното отразяване.  

Решение за провеждането на българската година в Русия е взето на 8 май 2007 г. в Москва, по време на среща на министър-председателя на България Сергей Станишев и тогавашния президент на Русия Владимир Путин.

Едно от най-мащабните мероприятия в Москва ще е изложението „Български дом", което ще се проведе на 13 и 14 февруари. На него ще бъдат представени различни отрасли на българската икономика, които са интересни за руския бизнес. „Гвоздеят" ще са офертите за инвестиции в имоти в България. След английската вълна у нас е регистриран засилен интерес на руснаци към имоти в България, твърдят специалисти.Все още обаче липсва реклама на възможностите за бизнес и туризъм у нас в Русия.

Единственото странно нещо в посещението на руските медийни представители и срещите им с първите държавни мъже в София е мълчанието на родните медии за събитието. В официалните сайтове на Президентството и Министерски съвет също няма нито ред за събитието. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4839 |27.12.2008 Не чистят малките улици в София, пестят за обилен снеговалеж . 15| 6005 |12.12.2008 Марио Николов раздаде гъши дроб на журналисти . 13| 4839 |05.12.2008 Руският патриарх Алексий Втори почина . 27| 4999 |17.11.2008 SMS със сценарий на БСП получиха политици и журналисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads