Реклама / Ads
14| 4831 |30.07.2020 НОВИНИ

Десислава Атанасова по опорки в защита на управлението: Пред нас има отговорност

.
Десислава Атанасова Източник: БГНЕС
Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова с цяла плеяда в ефира на БНР срещу протестиращите и в защита на управлението. Изказването и мина по периферията на до болка познатите опорки на властимащите.
 

Ако протестиращите държат на демокрацията, правовата държава и държавността, трябв са помисли да не създаде условия, при които протестните действия да пречат на останалите. Неприятното в случая е, че над 1 млн. души в София са затруднени с придвижването из града.

 

Това посочи Атанасова в ефира на националното радио. Основното, което притеснява властта не е служебно правителство, ,а ситуацията с коронавируса.

 

"Какво означава служебен кабинет? Вече сме минавали през такива. Наистина остава малко време до провеждането на редовните парламентарни избори. "Чувам много от протестиращите, че говорят за различни измерения на промените, които искат да постигнат - едните искат просто оставката на правителството и главния прокурор, други искат Велико народно събрание, нова конституция. Може би трябва един коректен разговор с всички тези хора, голяма част от които смятам, че не познават в детайли нито българската Конституция и възможностите на "конституционната рулетка“ при подаването на оставка", заяви депутатът от ГЕРБ.

 

“Пред нас има отговорност към държавата”, посочи Атанасова.

 

Отговорността вече бе няколко пъти спомената от управляващите като единственото нещо, което ги спира да подадат така желаната оставка. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви същото вчера - би било безотговорно да подадем оставка.

 

“Доверието се печели или губи в една демократична държава по време на избори. Само така се легитимира която и да е власт“, отсече Атанасова.

 

Лаконичен бе коментарът за изтеклите вчера записи с премиерския глас - поредната скандална порция, в която по вулгарен начин се адресират представители на институциите у нас.

 

“Първо не знам дали са автентични. Ние в парламента не сме хората, които може да се произнесем с достатъчно сериозно експертно мнение. Има назначени проверки, доколкото знам. Въпросът вероятно не е към мен. Вчерашните записи - чух ги, разбира се, защото са навсякъде. Не мога да аплодирам в никакъв случай казаното като нецензурни думи - моят език и начин на изразяване не е такъв. Не знам това автентични записи ли е или какво е. Разбира се, че всички ние трябва да узнаем”, посочи Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9241 |21.07.2020 Ремонтът на кабинета започва с Десислава Танева? . 23| 7425 |12.07.2020 Десислава Иванчева: Г-н Борисов, имахте последен шанс да покажете чии интереси защитавате . 6| 5337 |09.07.2020 Десислава Иванчева: Тази присъда е пародия. Накрая ще се окаже, че аз съм давала подкуп . 12| 7282 |06.07.2020 Десислава Иванчева: Всеки, който не е покорен, ще има съдбата на мен и Биляна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads