Реклама / Ads
10| 9427 |12.02.2020 НОВИНИ

Десислава Иванчева: Приятели, само благодарение на Вас не съм рухнала

.
Десислава Иванчева
Приятели, Искам да ви разкажа как премина последното ни дело на 5-ти февруари. Считам, че трябва да ви държа информирани, защото само благодарение на вашата подкрепа все още се държа и не съм рухнала.
 

Едва днес се съвзех, успях да си подредя събитията и да осмисля целия фарс, който ни спретна съда на последното дело. Очаквам продължението със свито сърце на 20-ти март, за когато са насрочени заключителните пледоарии и вероятността да ме върнат в затвора е много голяма.

 

Изживяхме часове на тотална безнадеждност за пореден път, знаейки, че сме невинни, а вече 2 години ни влачат като панаирджийски мечки по съдилища, арести, затвори. На никой не пожелаваме да усети чувството за безнадеждност и предрешеност на съдбата му, от едни зли и извратени кукловоди, жадни за мъст, за власт, безнаказани, безконтролни. Знаем, че каквото и да кажем в този съд няма да се чуе. Този Съд не е Съд, като останалите съдилища, тук е „Поръчкоратуров съд” и въпреки, че нямат срс и/или снимки, за това което е обвиняването Те Ще Ни осъдят отново, без налични недвусмислени и категорични доказателства. Ще ни осъдят по УСЕЩАНИЯТА, по РАЗКАЗИ на свидетелски показания на Ваклин и Жена му. УСЕЩАНИЯ, неясни и недоказани!

 

Благодаря на Господ, на четирилистните 8 броя детелинки, на настояването на адв. Савова пред съда и пълната зала с приятели и близки. Осъждането ни не се случи на 5-ти, съдбата ни подаде ръка. Точно тогава около 16ч, Държавния департамент на САЩ обявил, кое е корумпираното лице, което те визират. Съобщили са Съдия Андон Миталов ОТ СПЕЦИАЛИЗАРАНИЯ СЪД, НА КОЙТО СЪДИЯ УШЕВ И СЪДИЯ НЕДЯЛКОВА (съдии от нашето дело) СА БИЛИ ШЕФОВЕ НА ТОЗИ СЪДИЯ. ЗА ТОВА ОТЛОЖИХА ПОРЕДНАТА НЕСПРАВЕДЛИВА ПРИСЪДА, СПОРЕД МОЕТО ВЪТРЕШНО УСЕЩАНЕ. ОТИДОХА ДА СИ ЧИСТЯТ И ДА ВИДЯТ ДАЛИ ИМА НЕЩО, КОЕТО ДА ГИ СВЪРЖЕ ИЗВЪН РАБОТНАТА ИМ ДЕЙНОСТ! Така си обяснявам промяната им в тона и бързото приключване на заседанието.

 

Атмосферата на 5-ти мога да ви я опиша като нажежена, припряна от страна на съда, страшна за мен и Биляна. От първата минута с влизането ни в съдебната зала съдията беше припрян, стана ни ясно, че се иска на всяка цена делото на втора инстанция да приключи още същия ден. Някак създаваха усещането, за предрешеност на съдбите ни. Съда искаше в 17ч. да пледираме, след многочасова тежка борба в съдебната зала, започнала в 10.30ч. Събитията в съдебната зала протекоха по следния начин;
Опитвахме мотивирано съдът да уважи поне някое от доказателствените ни искания, което не се случи. Съдът отхвърли 99% от тях и то неоснователно и общо.


В 16ч. съдия Ушев заяви, че имаме един час да се подготвим за защита. Всички от страна на защита възразихме, че не сме готови. Съдия Ушев беше категоричен, че в 17ч започват пледоариите по защита.


Тази категоричност да бъде тогава и веднага, стана ясно, че искат да имат новина, да ни осъдят и да направят подарък на Гешев, докато е в Брюксел.
Прозира следната картинка и пореден извратен ала прокурорски сценарии, епизод от театрото, в което ние сме главни героини с Биляна: Гешев след разпространението на новината за страшния убиец и изнасилвач Божков, да обяви, че има вече осъдителна присъда на най-корумпираните кметици в България.


КОШМАРЪТ ЗА МЕН: Започнах да чувам отвсякъде, че веднага след това ще ни арестуват. Близките ни започнаха да се суетят. Майчицата ми, племенничката ми, дъщерята и съпругът на Биляна, вече няколко пъти изживяват този ад и на база на научените уроци тичаха за паста и четка за зъби, за сапуни, цигари, вафли, вода и т.н. да търсят за да ни ги дадат, докато имат възможност, преди експресно да ни завлачат в Сливен и преди да ни задържат отново в залата, все едно сме най-опасните и най-страшните в страната.


ПРИЯТЕЛИТЕ НИ започнаха да се опитват да организират протести в наша защита...
В тази обстановка, ние трябваше да се концентрираме за подготовка за защита. Как може само по памет, без помощни материали в рамките на един час човек да изготви и напише своята защита и то за сериозна, защото говорим за 15г-20г осъдителна присъда.

 

Малка надежда има на следващата инстанция, която да прочете и да провери това, което казваме в пледоариите ни. Там също не е ясно на кой съдебен състав ще попаднем, дали ще устоят на натиска, който Гешев ще им приложи....но поне имаме надежда, тук нямаме.

 

Десислава Иванчева, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4257 |12.02.2020 Десислава Танева: Африканската чума е в пик, но е контролирана . 7| 4833 |29.01.2020 Десислава Радева: Държавната измяна дебне отвсякъде... . 6| 12643 |22.01.2020 Лидерът на БОЕЦ разказа за срещата си с новия зам.-главен прокурор Десислава Пиронева . 10| 7080 |30.10.2019 Биляна Петрова и Десислава Иванчева застават зад Мая Манолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads