Реклама / Ads
26| 6879 |12.03.2010 НОВИНИ

Десни и леви в шах - що е то костовизация?

.
Ген. Атанасов: Разбрах кой е авторът на рекламата с Костов и Борисов
В БСП не могат да определят има ли костовизация или няма, Мартин Димитров се "притеснил" дали пък Първанов не иска да стане член на СДС.
 

РЗС и "Атака" са категорични, че между Иван Костов и Георги Първанов има симбиоза. Вижте какво казаха част от българаските политици пред Frognews.bg, минути след пресконференцията на президента, в която освен антикризисните си мерки, той заяви, че ГЕРБ и Бойко Борисов са част от костовизацията на България.

„След пресконференцията на Георги Първанов днес, разбрах кой е авторът на предизборния клип на БСП, който гласеше – „Гласуваш за Бойко, получаваш Костов”, беше лаконичният коментар на лидера на софийската организация на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Председателят на СДС Мартин Димитров на свой ред обвини Георги Първанов, както и съмишлениците му, че когато се търси виновник в България, то това винаги е Иван Костов, независимо за какви проблеми става дума. „Президентът един час разказваше мерките за излизане от кризата, които предложихме от Синята коалиция. По едно време се притесних дали пък не иска да става наш член, което е невъзможно, защото е бил агент. Самият аз не разбирам какво означава точно думата Костовизация”, каза пред Frognews.bg Димитров. Според него пресконференцията на Първанов е била по-скоро едно оправдание от негова страна. Той добави, че държавният глава се е загрижил за излизането от кризата едва, когато се обмисля импийчмънт в парламента.

Десислав Чуколов от „Атака” определи изказването на Първанов за Костовизацията на страната като лъжливо и подчерта, че основният опонент на Георги Първанов не е Иван Костов, а Волен Сидеров. По думите му между Командира и държавния глава дори съществува симбиоза, а подобни изказвания на Първанов са просто подаване на политическата топка. Чуколов попита откога един историк, какъвто е президентът, е започнал да разбира от финансови кризи. Чуколов допълни, че Първанов хвърля камъни в двора на Симеон Дянков, а критиките му нямат никакво основание.

Лидерът на РЗС Яне Янев подкрепя мнението, че между Костов и Георги Първанов не съществува война. „След среща между двамата беше премахнат 8-процентният праг, който пречеше на ДСБ и СДС да влязат в парламента”, констатира Янев. Той определи Бойко Борисов и Георги Първанов като две страни на една монета. „Президентът е част от крепителите на статуквото и на приемствеността в престъпния 20-годишен преход. С поведението си той и Симеон Дянков показаха, че са на еднакво далечно разстояние от проблемите на хората.”, каза лидерът на РЗС. Гледайки пресконференцията на Първанов, той е видял в очите му един устремен социалист, който жадува за политическо присъствие.

Депутатът от БСП Антон Кутев призна, че не е чул цялата пресконференция, тъй като бил на път. Най-важното от нея било, че президентът е посочил проблемите, които стоят пред страната ни. По думите му Георги Първанов е бил прав, че с тази политика на ГЕРБ те няма да бъдат разрешени. На въпрос, дали има Костовизация в България, Кутев помоли първо да бъде разяснено какво точно означава този термин и след това да бъде коментиран. Той обаче не отрече зависимостта на Бойко Бойко Борисов от Иван Костов. „Настоящият премиер си прави лоша услуга, като поддържа близки отношения с Костов. Всеки разбира се сам си решава, какво можем да кажем, след като 5 години бяхме в едно правителство с ДПС”, каза още Кутев.

Главният редактор на сайта "Рога и копита" Атанас Чобанов каза пред Frognews.bg “Имам впечатление за неочаквано развитие. Преди пресконференцията се шегувах във Facebook, че според пресцентъра на президентството: в петък 12 март от 14 часа президентът Първанов ще прочете пресконференция. Така му се искаше, да я прочете с назидателен тон и нещата май бяха добре нагласени, въпросите предварително зададени и раздадени на подбраните журналисти. В залата дори нямаше микрофони. Е, не му се получи шоуто на Гоце, най-вече заради бунтаря Сашо Диков, който зададе въпроса дали е убил архар. И Гоце каза, че не е убивал архар. Само че има ясни свидетелства, че го е направил, включително от официални източници в Узбекистан. Припомням, че в бюлетина на "Международния съюз за защита на природата" (IUCN) за месец септември 2009. е цитиран заместник-директорът на Нуратинския държавен резерват, който потвърждава, че на 7 ноември 2008 г българският президент е посетил резервата, причакал е два архара подгонени от служители на резервата и застрелял един от тях. В самия резерват, където не може да се стреля и не може и дума да става за комерсиален лов. Редно е прокуратурата да се сезира и да разплете обстоятелствата около президентския лов в Узбекистан.
В случай, че Гоце е убил архар, да заведе дело по чл. Чл. 278. от Наказателния кодеск: Който унищожи, улови, задържи или продаде екземпляр от европейски или световно застрашени диви гръбначни животни, включително от видовете по приложение № 3 на Закона за биологичното разнообразие, означени със знак (*) без необходимото за това разрешение, се наказва с лишаване от свобода до пет години, както и с глоба от хиляда до пет хиляди лева и с компенсиране на нанесените щети. Ако вината на Първанов се докаже, то той автоматично е нарушил и конституцията, защото според Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4838 |03.02.2010 Парамов: Десните да кажат кои олигарси ме протежират? . 3| 4897 |22.11.2009 Балотажи изправят ГЕРБ срещу десни и леви . 21| 4897 |11.11.2009 Борисов вразумява десните си партньори за импийчмънта на президента . 16| 4899 |03.11.2009 Вoлен Сидеров е за обединение на десните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads