Реклама / Ads
14| 4867 |09.11.2014 НОВИНИ

Десните: Кабинетът „Борисов” ще утвърди властта на олигархията

.
Коалиция „Десните" предупреждава, че кабинетът „Борисов 2" е кабинет на подмяната, който ще утвърди властта на олигархията. Имаме второ правителство на изгонените с протести от ГЕРБ, припомни д-р Илко Семерджиев, председател на Коалиция "Десните".
 

 

Управленската коалиция била създадена при някаква имитация на преговори, по думите му. Единствените коалиции, които биха могли да са коректни към избирателите, са предизборните коалиции, убеден е Илко Семерджиев. Само такава коалиция е честна към избирателя, допълни той.

 

Следизборните коалиции са форма на задкулисие и измама, форма на компромис, изтъкна лидерът на "Десните". Нахално и невярно е тази коалиция да се нарича дясноцентристка, категоричен е Семерджиев. ГЕРБ била автократична популистка партия, пише нюз.бг.  АБВ представлява проруското крило на социализма у нас, недоволен е той.

 

Семерджиев изтъкна и националистическото участие на Патриотичния фронт в коалицията. Реформаторският блок пък щели да се доказват в поверените им ведомства. Управляващата коалиция си е спестила 31 мерки за здравеопазването, притеснен е той. Според него така здравният министър много неща няма да изпълни, просто защото не са заложени в програмата. Нищо ляво не им е чуждо на тези хора, които се обявяват за дясноцентристи, критикува Илко Семерджиев.

 

Борба с мафията чрез присъединяването към нея, така той нарече новата управленска коалиция. "Десните" ще бъдат дясната извънпарламентарна опозиция на кабинета "Борисов 2" и ще се опитва да прави пробойните по-малки. Ще станем свидетели на олигархично управление с комунистически мерки, опасява се Семерджиев. Мария Капон на свой ред подчерта, че програмата всъщност е „доброто бъдеще, когато дойде дядо Коледа". Въпросът е дали няма да дойде дядо Мраз, притеснена е тя. Хората искаха промяна, радикална и категорична на олигархичния баланс, изтъкна тя. Капон е разочарована, че хора, които критикували яростно „Гоце и големия му шлем", сега правят коалиция с него, маскирана зад оправданието, че е нужен компромис.

 

Какво се е случило, пита тя, че генерал Атанас Атанасов и Румен Петков заедно да формират държавната позиция за сигурността ни. Христо Панчугов пък коментира, че е мит, че този кабинет е програмен. Това мнозинство е математическо, според него. Истинската цена на компромиса и сделката тепърва ще бъде видяна, смята Панчугов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4294 |09.11.2014 Меглена Кунева: Кабинетът не е четворна коалиция . 10| 4815 |08.11.2014 Румен Йончев: Кабинетът е изключително слаб . 1| 4511 |06.11.2014 Кабинетът "Близнашки" се отчита . 2| 6446 |17.10.2014 Кабинетът "Близнашки" чист откъм агенти на ДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads