Реклама / Ads
4| 5471 |06.02.2008 НОВИНИ

Десницата се стяга за вот

.
Десните започнаха да подгряват обществото за поредния вот на недоверие към кабинета, който скоро ще внесат. Налични сведения за корупция подтиквали опозицията към вота.
 

Десницата трябва да има възможност да докаже, че заема своето място в страната и е нужна за съществуването на лявото политическо пространство. Добре е, че президентът е за промяна на начина за избор на народни представители, защото мажоритарният вот е единственият начин да се увеличи избирателната активност. Надежда Михайлова, депутат от ОДС, каза по БТВ, че това е  начинът хората да контролират в по-голяма степен своите избраници в парламента. Сега за десницата най-важното било да направи сериозен анализ на управлението и да предложи алтернативни решения за проблемите на България, защото това е единственият й шанс да се върне на власт. Според Надежда Михайлова ако темата с корупцията за ГЕРБ е така възлова, не било логично партията на Бойко Борисов да е в коалиция с БСП в някои местните парламенти.

Българската опозиция е задължена да поиска недоверие на правителството заради корупция, защото не бива се търпи ситуация, от която България понася тежки щети. Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев обяви по БНТ, би имало смисъл да се проведе и вот на недоверие към правителството и да има оставки на министри. Тези, които носели отговорност за правителствената политика по инфраструктурата били Пламен Орешарски, Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев, т.е трябвало да напуснат кабинета. Имало налични сведения за корупция и в други министерства, в този смисъл за Методиев няма министър, който да не носи политическа отговорност. Според него смисълът на вота на недоверие към правителството, който ще бъде внесен в края на тази седмица или в началото на следващата, е свързан с необходимостта България да бъде демократична държава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4771 |05.02.2008 ДСБ стяга вот на недоверие заради корупция и спрени европари . 3| 4714 |18.12.2007 Симеон стяга партийните редици, поръча на актива да привлича млади хора . 10| 4983 |07.11.2007 Н. Михайлова: Лидерската борба разби десницата; Н. Димов: ДСБ и СДС нямат бъдеще . 0| 5177 |23.10.2007 Осама бен Ладен стяга редиците на „Ал Кайда”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads