Реклама / Ads
9| 5040 |18.02.2010 НОВИНИ

Детектор на лъжата за изверга от Сандански

.
Бащата, обвинен, че е насилвал зверски собственото си детенце, ще бъде подложен на детектор на лъжата. Днес криминалисти от столицата пристигат в Сандански със специалната техника, за да подложат арестувания 37-годишен Костадин Тасев на този вид разпит, прдаде АСН.
 

Две обвинения получи вчера Тасев от Районната прокуратура в Сандански. Той бе привлечен като обвиняем, че на 15 февруари, както АСН съобщи, е извършил полово сношение със сина си Александър, като е употребил сила.

Другото обвинение срещу него е за причинена тежка телесна повреда на детенцето, което на е на две години и осем месеца. Направил го е по особено мъчителен за пострадалото момченце начин.

"Експертизата на медиците ни даде основание да повдигнем тези обвинения. Вече прокуратурата постанови извършителят да остане 72 часа в ареста, след това ще искаме постоянна мярка "задържане под стража" за него", заяви районният прокурор на Сандански Румяна Арнаудова.

Наблюдаващият прокурор Румяна Арнаудова каза днес пред АСН, че резултатите от детектора ще бъдат приложени като доказателство към делото.

АСН научи още, че майката на малкия Сашко има психически отклонения според психиатричната експертиза. Специалистите обаче сочат, че тя "може да е годен свидетел".

На 15 февруари вечерта родителите завели малкия Сашко в детското отделение в болницата в Сандански. Детето е било с разкъсан анус, с кървене и съсиреци. Веднага е изпратено за лечение в "Пирогов", където е оперирано по спешност и животът му е вън от опасност.

Само бързата намеса на лекарите от "Пирогов" е спасила живота на Сашко, категорични са съдебните медици, прегледали детето.

"Сашко е изнасилван", съобщи още във вторник шефката на детското отделение на болницата в в Сандански д-р Анастасия Трендафилова, откъдето момченцето е изпратено в "Пирогов". Тя и колегите й веднага са подали сигнал в местната полиция. Малкият Сашко е бил чест пациент на лечебницата - най-вече заради чревни инфекции, обясни още д-р Трендафилова.

За първи път обаче медиците видели момченцето в такова тежко състояние. Доведено е в болницата от родителите си - Костадин Тасев и 22-годишната Христина Николакиева.

Двамата веднага са разпитани от местната полиция. Христина отричала, че мъжът й се гаври със сина им. Костадин пък обяснил, че откакто започнали кръвоизливите на Сашко, продавал имуществото си, за да го лекува. Той категорично отричал да е насилвал детето.

Униформените обясняват, че родителите на пострадалото момченце са с нисък интелектуален и материален статус. Христина израснала по домове за сираци и ТВУ. Говори се, че като малка била изнасилвана от баща си. Сашко пък го разнасяли по болниците още откакто станал на месец. Най-честата диагноза на докторите в София и Сандански е била за хронично заболяване на червата.

Нито един лекар обаче не е отбелязал съмнение, че върху детето са правени опити за извършване на полов акт. Това тепърва ще разследват полицаите. Приятелите на Костадин пък твърдо го защитават - настояват, че е грижовен баща и не е способен да нарани Сашко.

От отдела за закрила на детето в Сандански знаят за проблеми в семейството от март м.г. Социалните работници са сезирани за лошото финансово и битово състояние на родителите. Но досега не са получавали сигнал, че Сашко може да е жертва на сексуално насилие. През април 2009 г. представители на местния отдел за закрила на детето са направили опит да изведат Сашко от семейството, но родителите са се противопоставили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4938 |18.02.2010 ГЕРБ либерализират пушенето . 1| 4632 |18.02.2010 Пентагонът не е предлагал ПРО на България . 17| 17699 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7667 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads