Реклама / Ads
0| 4955 |13.10.2014 НОВИНИ

Детекторът на лъжата не казва кой кого обича

.
Семейните двойки, които са решили да тестват верността си един към друг чрез детектор на лъжата може да са спокойни. Причината, е че психолозите никога не им казват цялата истина, за да не им повлияят на отношенията.
 

Това призна пред Фрог нюз един от собствениците на психологична лаборатория, в която се извършва и полифизиогравско изследване.

 

Любопитното е, че най-много мерак да се тестват имат мъжете и жените, които не вярват в партньорите си. „Веднъж един мъж доведе жена си и ни даде списък от 30 мъжки имена. Искаше за всяко едно от тях да проверим дали не е имала някакви по-специални отношения. В подобни случаи първото, което правим е да убедим двойката, че по този начин не биха могли да си изгладят взаимоотношенията”, разкриха експертите. След това, ако не се постигне консенсус се пристъпва към теста. Той се прави самостоятелно, като в залата трябва да присъстват само психолог и изпитван. „Поръчетилят на изследването винаги иска да гледа какво става, но това не е позволено. В противен случай резултатът може да не е с висока степен на достоверност”, обясниха от лабораторията.

 

 Интересното е, че в конкретният случай, подложената на детектор жена, се оказала чиста като момина сълза. „Мъжът й не повярва и отново започна да я подозира и набеждава. Реално резултатът не помогна да се закрепят отношенията им. Това е доказателство, че между партньорите няма само липса на доверие, а необходимост да решават съвсем личностни проблеми”, допълниха психолозите. Оказва се, че в случаите, когато детекторът „ прихване”, че някой е кривнал от правия път, експертите предпочитат да затаят истината. Затова много  често  нарочно  отказват да правят подобни изпитания. „Не можеш да попиташ един човек, закачен на детектор, дали обича някого или пък пък му е верен. Подобни въпроси са недопустими, защото засягат усещания и чувства, които са най- променливи във времето. За разлика от това можеш да попиташ дали някой е бръкнал в нечий джоб и е взел 10 лв. Това или се е случило или не. Друг вариант няма”, уточниха специалистите.  

 

Точно по тази причина собствениците на частни фирмит се скъсват да проверяват служителите си.  Те подлагат подчинените си на полифизиограф още преди да ги вземат на работа. Същото става и  когато е възникнал инцидент-изчезнали са пари, документи и т. н. Така например всяка година на детектор се тестват се работниците, които изкупуват черни и цветни метали. В лабораториите често пападат банкови служители, магазинери и дори шивачки. Наскоро чрез детектор на лъжата собственик на свинеферма разбрал кой е задигнал едно от животните му.  Историята приключила благополучно, защото накрая дори открили къде се намира откраднатата свиня.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4601 |13.10.2014 Червеният проф. Х. Белоев се отказва от депутатския си мандат в Русе . 8| 4442 |09.10.2014 Трима от ГЕРБ с преференции се отказват от парламента . 5| 5127 |08.10.2014 Чичкото ме пипаше горе...долу, казва детето с аутизъм . 2| 4703 |07.10.2014 Прокуратурата казва утре, дали има престъпление спрямо детето с аутизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads