Реклама / Ads
5| 7271 |01.06.2012 НОВИНИ

Децата искат позитивизъм, не пошлотия

.
не разстройвайте децата поне на днешния ден
Пред Народния театър в София, пред НДК, на Моста на влюбените или в Централния военен клуб родителите ще могат да заведат децата си, за да празнуват.
 

Да се показват повече позитивни неща, а не пошлото, поиска по НТВ председателят на Агенцията за закрила на децата Калин Каменов на 1-ви юни. Децата искат овластяване, искат да бъде чуто тяхното мнение. Има доста активни деца, с много добри предложения, като например, даване на повече права за участие в местната власт, добави той.
 
Днес се отбелязва Международният ден на детето. За празника ще има редица инициативи.

Като част от инициативата „Време за действие" пред Народния театър деца ще издигнат над 30 хвърчила. Събитието съвпада и с и влизането в сила на пълната забрана за пушене на обществени места. Малчуганите ще могат да чуят и изпълненията на тромпетиста Венци Благоев.

Празник за Международния ден на детето, организиран от Столична община, ще се проведе от 15.00 до 19.00 часа на 1 юни в парковото пространство на НДК, съобщиха от общината. Празнична забавна програма с песни и игри ще бъде представена на специално изградена сцена. Ще участват театър „Пан", Театрална формация „Сириус", Музикални формации „Радиодеца" и „Смехоранчета".

В обособени пространства ще има различни атракции за децата. С Фондация „Изкуство за детето" ще се изработват хартиени кукли и пластични картини, ще работи фотостудио на открито, ще гостува списание National Geographic. По време на събитието ще бъдат прожектирани анимационни филми и ще има рисунки и моделиране герои на „Дисни Ченъл". На ревю ще бъдат представени детски модели на фирма FOX. Художници ще гримират децата и ще ги превърнат в приказни герои. Ще има много игри и състезания с награди - Театър „Пан" ще подари велосипед БМХ за победителя във викторина.

В 17.00 ч., на Моста на влюбените ще бъде открита фотографска изложба, посветена на децата. Посетителите на Националния военноисторически музей ще бъдат посрещани от деца-екскурзоводи. Освен екскурзоводски умения ще се демонстрират и познания в реставрирането на документи.

Служба „Военна полиция" организира благотворителна изложба по програмата „На децата с любов" по повод Международния ден на детето. Тя ще бъде открита на 1 юни от 11.00 часа в Музикалната зала в Централния военен клуб в София. На изложбата ще бъдат представени картини на децата от Дом „П. Р. Славейков" - София. Събраните средства ще бъдат предоставени на ръководството на Дома и ще бъдат изразходвани за нуждите на децата. По-късно същия ден Служба „Военна полиция" организира безплатно посещение за децата от Дома в Столичния зоопарк от 14.00 часа. Ръководството на Службата осигурява дрехи, обувки и книги за децата, събрани след благотворителна акция и ремонт на ВиК инсталацията в Дома, като средствата за материали са осигурени от личния състав на Военна полиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6661 |24.05.2012 Т. Буруджиева: Децата недоумяват, защо им е висше образование . 17| 5622 |15.05.2012 Косовари искат БГ паспорти, за да работят в ЕС . 37| 8557 |04.05.2012 Отвод на съда по "Октопода" заради БНТ искат адвокати на Трактора . 62| 6531 |28.04.2012 Станишев: Възможни са провокации от ГЕРБ при подписката за "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads