Реклама / Ads
9| 5046 |03.11.2012 НОВИНИ

Девойките от Pussy Riot се изпокараха за пари

.
Пънк групата Pussy Riot отново е в епицентъра на пореден скандал. След пънк молебена в храма „Христос Спасител”, ареста и последвалите присъди, на дневен ред е скандал за пари. За много пари.
 
Ще забогатее този, който придобие правата върху търговския знак Pussy Riot, пише руският сайт lenta.ru. Самите девойки изглежда са в ролята на заложници в нарастващия скандал. Основните играчи в бизнес начинанията покрай момичетата, направо игнорират тяхното желание случващото се с групата да не се комерсиализира.  

Въпросът за защитата на бренда Pussy Riot започва да се обсъжда веднага след освобождаването от ареста на Екатерина Самуцевич в началото на октомври 2012 г. Именно тогава останалите в затвора Мария Алехина и Надежда Толоконникова написват писмо до сайта „Эхото на Москва”, в което разкриват, че съпругът на Толоконникова - Пьотр Верзилов е решил да представлява групата и да взима решения от нейно име. Момичетата подчертават, че никога не са имали продуцент и опитите на Верзилов да заеме този пост „са предателство по отношение на пънкарките и групата”.

В първото си интервю след излизането от ареста Самуцевич пък не пожелала да коментира писмото на своите приятелки. Тя обаче изразила недоумение за рязката им позиция спрямо Верзилов. На 2 ноември обаче Катя сама настояла Верзилов да бъде отстранен от делата на групата. В лично писмо до Толоконникова Самуцевич пише, че съпругът й очевидно е „преминал границата”. „Не съм ти обидена, но ми е противно да гледам Петка (Пьотр Верзилов, б.р.)”, заявява Самуцевич.

В играта се включва и адвокатът Марк Фейгин. В публикация на в. „Комерсантъ” той е обвинен, че се опитва да забогатее на гърба на своите клиентки от Pussy Riot. Според вестника още през април 2012 г. живеещата на семейни начала с адвоката Наталия Харитонова е подала заявка за придобиване на търговските права върху знака на Pussy Riot. По-късно нейната фирма „Веб Био” е сключила сделка с компанията Roast Beef Productions Limited за снимане и разпространение на филма „Показательный суд. История Pussy Riot”.

600 млн евро пък щяла да е печалбата от турнето на групата след освобождаването на момичетата от затвора. За това турне вече се водят преговори, но без участието на самите момичета.

Първа скочи срещу подобни неща освободената Самуцевич. Тя заяви, че никой не е разговарял с нея и колежките й за някакви филми и концерти.

Тя дори поискала адвокатът им Фейгин да се откаже от правата върху бренда на групата.

 

Ксения Собчак

 

Скандаът се разраства. Масло в огъня наля скандалната журналистка и нов член на Координационния съвет на опозицията Ксения Собчак. Тя обяви, че член на групата е разговарял с хора от британската ВВС и е поставил условия да се платят 50 000 паунда за снимките на филм за девойките. В Лондон обаче не знаели за такава договорка. Предполага се, че зад гърба на девойките може да е преговарял някой друг, например адвокатът им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5653 |03.11.2012 Днес е Архангелова задушница . 83| 6301 |03.11.2012 Ханес Свобода ще кумува на Сергей и Моника . 9| 5643 |02.11.2012 Прокуратурата за "Килърите": Това е изпитание като никое друго досега . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads