Реклама / Ads
40| 7458 |20.12.2011 НОВИНИ

Дядо Гавриил: Карбовски уронва престижа на църквата

.
Мартин Карбовски
Ловчанският митрополит Гавриил настоятелно моли Мартин Карбовски, водещ на "Отечествен фронт" по Нова ТВ, да опровергае в следващо издание "неверните сведения за неморален живот на братството на Чекотинския манастир, разположен в община Правец".
 

   

Официалното изявление на митрополит Гавриил е публикувано на сайта на Светия синод. В документа се казва, че в предаването си на 17 декември Карбовски е изнесъл публично информация за хомосексуални сцени, случили се в двора на Чекотинския манастир “Св. Архангел Михаил”. В оргията участвали членове на братството на обителта.

Владиката твърди, че след като бил избран за митрополит на Ловчанска епархия в началото на 2001 година, за една година сменил целия състав на братята в манастира и там останал само един монах. 

През последните 5 години светата обител се управлява от един монах, други монаси няма. Там има доста добър ред и монахът там се старае да направи манастир според светоотеческите правила – с висока нравственост, църковност и физически труд, обяснява владиката.

Дядо Гавриил твърди, че изнесените сведения внасят смут в душите на някои близки до манастира християни и съблазняват много други. А съблазънта е много тежък грях, защото можем да погубим човешки души, съветва отецът .

Днес Ловчанският митрополит Гавриил обясни, че изнесените сведения за хомосексуални сцени в двора на Чекотинския манастир в предаването тв “Отечествен фронт” от 17 декември се отнасят за времето, отпреди той да бъде избран за управляващ на Ловчанска епархия. Владиката потвърди, че ще иска да изясни случая пред Мартин Карбовски, “защото сведения отпреди 10 години сериозно уронват престижа и авторитета на църквата и манастира и нараняват със задна дата твърде много хора”, пише БЛИЦ.


Припомняме, че в предаването си на 10 декември "Отечествен фронт" водещият показа двама роми, един от които семинарист, които разказаха за сексуалните си отношения с висши духовници. Седмица след това патриарх Максим, чрез  протосингела на Софийската Света митрополия Ангел Ангелов, отрече категорично твърденията на двамата роми в ефира на Нова ТВ и публично ги обяви за "злостни лъжи“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 8275 |29.10.2011 Карбовски поиска Лепа Брена да е президент на България . 22| 7859 |27.07.2011 5 дни Карбовски увещавал Чеци да се върне . 209| 34637 |15.01.2011 Карбовски: Патрашкова, ти си бездарна! . 53| 5343 |06.12.2010 Цветанов ще подаде ли оставка за уронване на лекарски престиж?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads