Реклама / Ads
3| 10037 |24.12.2013 НОВИНИ

Дядо Коледа пое по света, не го черпете

.
Дядо Коледа е и педаог, когато трябва...
Дядо Коледа тръгна по света с подаръците. Дългото му пътуване започна от най-далечние територии в Тихия океан. Сред първите спирки са островните Кирибати и Нова Зеландия, където Коледа настъпва най-напред. Следва истински маратон на запад по земното кълбо. След пълна обиколка Дядо Коледа ще стигне последната си спирка до най-източните точки на американското тихоокеанско крайбрежие.
 
За да посети всички деца, впрягът на Дядо Коледа ще трябва да се движи с близо 1000 километра в секунда, което е около 3000 пъти повече от скоростта на звука. Как го прави - той си знае. Движението на Дядо Коледа може да бъде проследявано в реално време на специализирания сайт noradsanta.org.


У нас БДядо Коледа ту се появява, ту изчезва, според политическите обстоятелства. Той е известен в България до 1944 година. След идването на социализма, белобрадият старец е сменен с Дядо Мраз, по съветска традиция. След 10.11.1989 г. Дядо Коледа се завръща.

 

Според легендата, дядо Коледа живее на Северния полюс или в Лапландия, заедно с елфи или джуджета, които му помагат за изработването на подаръците за децата. Той лети с вълшебна шейна, теглена от елени и носи подаръци на послушните деца. Елените са: Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър, Блитцен и Рудолф.

                                              

Старецът обаче има и проблеми. Страда преди всичко от розация - увеличени кръвоносни съдове на носа. В един момент те се зачервяват, нараства и размерът на носа. Добрият старец може да се избави от това досадно заболяване чрез лазерно лечение.

Дядо Коледа очевидно има проблем и с килограмите. Талията му е минала границата от 100, което води до нарушения на половия хормон. Тлъстините се натрупват и отделят различни вещества. Снижава се и нивото на тостестерона, създават се условия за развитие на ракови клетки. Лечението е диета и физически натоварвания.

 

Мъчи го и остеохондроза, която засяга гръбначния стълб и ставните хрущяли. Създават се условия за херния. Теглото трябва да се разпределя правилно върху цялата скелетна конструкция.

 

Добрият старец трябва да обиколи целия свят, затова не го черпете. Хем може да му се завърти главата, хем ще закъснее, а децата го чакат.  Флирта също оставете за друг път.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6128 |23.12.2013 „Коледа си ти!“ ще радва стотици многодетни семейства с хранителни пакети за Рождество Христово . 2| 5741 |23.12.2013 Дядо Йоан целуна земята и встъпи в длъжност . 0| 5494 |23.12.2013 Слънчева и топла Коледа...и Нова година . 0| 5424 |22.12.2013 Избират заместник на дядо Натанаил на 12 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads