Реклама / Ads
2| 6198 |01.12.2010 НОВИНИ

Дядо Коледа ще подмине “Дондуков” 1

.
Дядо Коледа
Борисов няма да дава 13-а заплата.
 

Дядо Коледа няма да спре шейната с подаръците пред Министерския съвет тази година, пише Труд. Правителствените чиновници няма да получат тринайсета заплата като магистратите и съдебните служители, съобщи за “Труд” главният секретар на “Дондуков” 1 Росен Желязков. Очаквало се финансовият министър Симеон Дянков да ореже още веднъж разходите на ръководената от Бойко Борисов администрация преди празниците.

Ако въобще има коледен купон на “Дондуков” 1, разходите за него щели да поемат премиерът Бойко Борисов, шефката на кабинета му Румяна Бъчварова и Росен Желязков.

За разлика от Висшия съдебен съвет, който зарадва предколедно магистратите и съдебните служители с 13-а заплата
, чиновниците в Министерския съвет няма да получат бонуси в портфейлите си, стана ясно днес. Тринайсета заплата няма да вземат не само пряко подчинените на премиера Бойко Борисов на “Дондуков” 1, но и работещите в областните управи, каза пред “Труд” главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков. Въпреки съкращенията в централната власт и спестяванията, въобще не било ясно дали на “Дондуков” 1 ще реализират икономии за годината. Очаквало се финансовият министър Симеон Дянков да ореже още веднъж разходите на ръководената от Бойко Борисов администрация преди празниците.

Липсата на допълнителна заплата не означава, че служителите ни не се справят. Напротив! А и работата им е най-много на показ, каза Росен Желязков. Затова вероятно малцина от най-добрите ще получат еднократни парични награди, но не по-големи от една брутна заплата. За целта в момента се събирали предложения от шефовете на дирекции. Министерският съвет ще се откаже и от традиционния си пищен коледен купон под елхата в голямото фоайе на “Дондуков” 1. Ако има някакво тържество, ще бъде скромно и разходите ще поемем премиерът, аз и шефката на кабинета Румяна Бъчварова, обясни Росен Желязков. Вместо да се пръскат пари за коледни картички, и този път правителствените чиновници ще поздравяват колеги и близки с имейли. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6626 |29.11.2010 Магистратите пак си спретнаха "подаръци" за Коледа . 8| 5371 |29.07.2010 Димитров: Бюджетът е сбъркан, все едно дядо Коледа да дойде през лятото . 6| 4556 |11.02.2010 Първанов мълчи за Октопод, хвали се с “Българската Коледа” . 1| 5395 |29.12.2009 Детски грип донесе Дядо Коледа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads