Реклама / Ads
31| 8787 |21.06.2011 НОВИНИ

Дянков бил резил за Бойко, не знаел какво говори

.
Симеон Дянков
Синдикати и управляващи влязоха в остра схватка по повод обещаното от Бойко Борисов увеличение на минималното възнаграждение и най-ниските пенсии. Това се случи по време на днешното заседание на подкомисията по доходите към Тристранката.
 

Финансовият министър Симеон Дянков предложи минималната работна заплада да се увеличи 30 лева от 1 септември, с което възбуди духовете на своите социални партньори.  От КНСБ и КТ „Подкрепа" категорично възразиха срещу това предложение и настояха увеличението да влезе в сила от 1 юли, както е записано в подготвеното в момента постановление.

Финансовият министър Симеон Дянков създава проблем и на премиера, тъй като и неговият имидж се нарушава, коментира икономическият експерт на КТ „Подкрепа" Мика Зайкова, цитирана от БНР.

„Дянков се подиграва и с премиера, защото той човекът не знае какво да говори", подчерта тя.

Най-интересното е, че те нямат никакви аргументи. Обясняват ни как минималната работна заплата трябва да бъде вдигната от 1 септември, понеже оттогава ще се увеличават и вдовишките пенсии, каза Зайкова и допълни: „Ако обаче се увеличат вдовишките пенсии, трябва да се променя закон, а увеличаването на минималната работна заплата става с постановление на Министерски съвет. Това беше върха на лицемерието, заключи Зайкова.

Припомняме, че преди дни министър Тотю Младенов заяви, че увеличение на пенсиите и минималната работна заплата ще има, но най-вероятно то няма да влезе в сила от 1 юли. Още тогава беше ясно, че двамата министри - социалният и финансовият, не са изгладили различията.

В началото Тотю Младенов заяви, че ще има увеличение на пенсиите и заплатите. В последните месеци той настоя за ръст на минималното възнаграждение от 30 лева, като по този начин то ще достигне 270 лв. В същото време обаче Симеон Дянков бе скептик за подобно увеличение и дори изиска Младенов да намери пари, ако иска реализиране на идеята си за минималните доходи. По-късно Младенов поиска диференцирани добавки за пенсиите, а Дянков „склони" да даде на всички пенсионери по равно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5837 |07.06.2011 Дянков на крака при Първанов, бистрят финансовия борд . 9| 6306 |30.05.2011 Дянков пренебрегнал 63 хил. нашенци заради проблеми с лихвочислата . 46| 5302 |23.05.2011 Младите в БСП: Дянков е зъл финансов демон . 48| 12490 |19.05.2011 Ив. Костов: Дянков е куражлия – за четвърти път сменя министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads