Реклама / Ads
143| 15422 |18.02.2013 НОВИНИ

Дянков даде оставка, Т. Дончев го замества, Л. Павлова-вицепремиер

.
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подаде оставка. Вероятно решението на премиера за освобождаване му е заради решение да забави плащанията на селскостопанските производители.
 

 

От правителствената пресслужба съобщиха, че министър-председателят Бойко Борисов ще предложи на народните представители да гласуват персонални и структурни промени в състава на българското правителство.

 

Предложенията на Бойко Борисов предвиждат Симеон Дянков да бъде освободен като заместник министър-председател и министър на финансите, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер, а Томислав Дончев да бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС.

 

Предполага се, че решението на премиера за освобождаване на финансист номер едно е свързано с категоричното му решение да забави плащанията на селскостопанските производители.

Преди десет дни Дянков заяви, че земеделците ще получат пари едва през март и април, защото първите месеци от годината са тежки за бюджета. Така той отговори на земеделските производители, които заявиха, че ще протестират с тежката си техника на 20 февруари пред храм-паметника "Александър Невски". Земеделският министър Мирослав Найденов се опита да ги успокои, че има вероятност парите им да бъдат платени до края на февруари. Ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите се срещна на 14 февруари с Бойко Борисов, който им признал, че има пропуски в работата на неговия екип и поискал време за реакция до 19 февруари.
 

Ден по-късно Министерство на земеделието обяви готовност със схемата за изплащане на земеделските субсидии. "Това бяха и настояванията на земеделските производители", обясни министър Мирослав Найденов. От Министерство на финансите са докладвали на премиера, че са намерили такава възможност.

 

С оставката на Симеон Дянков от началото на управлението на ГЕРБ от юли 2009 г. до сега са напуснали правителството общо 14 министри, 9 от тях уволнени, двама си смениха постовете.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5499 |18.02.2013 Столът на Симеон Дянков се разклатил? . 69| 7261 |17.02.2013 Всяко чудо за 3 дни: Иванова подаде оставка на Борисов . 15| 4986 |15.02.2013 Дянков: България не се натиска да влиза в еврозоната . 53| 12624 |15.02.2013 Според "Галъп" - по равно, "Медиана" даде предимство на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads