Реклама / Ads
6| 5123 |12.01.2010 НОВИНИ

Дянков хвърчи с професионална кола за наркотрафик

.
Интервю на министър Дянков пред Wall street journal Източник: Wall street journal
Финансовият министър се придвижва с Ауди куатро, което било задържано с 10 кг хероин на път от Турция за Западна Европа. Луксозни Мерцедеси и джипове Гранд Чероки, притежавани от ззадържани мафиоти, сега ежедневно разкарвали министрите у нас до работните им места. Бракуваните возила се ползвали дори от училища и свещеници.
 

Поредният куриоз беше разкрит от вестник "Уолстрийт, който в днешния си брой съобщи, че политическият елит в България масово използва "специални" коли, които в повечето случаи били предназначени за наркотрафик и имали множество тайници. По информацията на изданието почти 100 мафиотски коли са били конфискувани от дясноцентристкото правителство на Бойко Борисов, които се използват от министри и служители на други държавни органи с цел пестене на пари и подобряване състоянието на бюджета, сочат данни на финансовото министерство.

Дянков, който си спечели похвали от икономисти и политици за бързите му мерки за намаляване на бюджетния дефицит на България до 0.8 процента през 2009 г. казва, че правителството иска да изпрати сигнал на българите, че не пилее ресурси в момент, когато намалява държавните разходи и съкращава длъжности в администрацията. "Това изпраща и сигнал на престъпниците, че сме по петите им", казва още Дянков. Правителството възнамерява да конфискува още мафиотски активи, пише "Уолстрийт джърнал" и цитира президента на Европейския съвет Херман ван Ромпой, който при посещението си в София през декември заяви, че България "отново е на прав път". Статията във вестника бъка от суперлативи по адрес на Симеон Дянков. Посочва се, че "гангстерското покушение срещу разследващия журналист Боби Цанков миналата седмица, разстрелян на централен булевард посред бял ден пред офис сграда в София, показва, че България има да извърви дълъг път, за да поправи имиджа си на "лошото момче"".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6935 |11.01.2010 Дянков-младши с 9 счупени ребра, диша самостоятелно . 24| 6372 |10.01.2010 Симеон Дянков поиска втори мандат . 21| 4695 |04.01.2010 И прокурорите подкрепиха съдиите срещу Дянков . 27| 8722 |04.01.2010 С. Дянков: Ще заживеем като средния европеец!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads