Реклама / Ads
18| 5083 |28.01.2011 НОВИНИ

Дянков: Няма пари за вдигане на пенсии и заплати

.
Симеон Дянков
Акцизът на цигарите няма да се промени в близките 3 години; няма да има кадрови промени в митниците; няма да има и промяна в ДДС върху евросредствата за проектите на общините.
 

Това съобщи в Сливен министърът на финансите Симеон Дянков, който е на работно посещение в града. Той се запозна с работата на приходната администрация, предаде агенция Фокус.

Въпреки отчетеното поскъпване на живота у нас през последната година, няма да има увеличение на минималната работна заплата и пенсиите и през 2011-а. Това заяви днес финансовият министър Симеон Дянков в коментар на исканията, изложени в предходните дни.

Той допълни, че в бюджета не са гласувани средства за това и искането на КНСБ ще остане неудовлетворено.

Освен това министърът коментира, че акцизът за цигарите няма да се променя в близките три години, а вероятно и през следващите пет.

Министър Симеон Дянков бе категоричен, че няма да има и промяна в ДДС върху евросредствата за проектите на общините. Общините ще продължат да ги внасят, както и досега.

Според министър Дянков всички в България попадат под Закона за ДДС, а по европейските директиви ДДС върху евросредства се плаща и в останалите страни от ЕС. Министър Дянков коментира и обсъждането на спирането на процедурата за свръхдефицити на някои от държавите. Според него Съветът на финансовите министри ще излезе с решение в края на февруари или началото на март. Каквото и да е решението, то ще засегне не само България, но и останалите три страни – Дания, Финландия и Кипър, смята Дянков.

"Познавайки работата на Съвета на финансовите министри, решението ще е по-обхватно", допълни финансист №1. С други думи може да се очаква, че съветът ще изчака, а радващото за България е, че съветът е решил да не предприема последващи стъпки.

Министър Симеон Дянков коментира, че няма да има кадрови промени в митниците. Това, което се случвало там напоследък говорело, че в кратко време са взети правилни решения и са назначени правилни хора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4866 |12.01.2011 С. Дянков: Не ми се повръща! . 12| 6011 |30.12.2010 Дянков: Танов остава! . 18| 4568 |18.12.2010 Дянков: България е запазила финансовата си стабилност . 80| 4733 |03.12.2010 Дянков: БАН е черна кутия, гълта пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads