Реклама / Ads
6| 4819 |19.11.2010 НОВИНИ

Дянков: Претенциите на лекарите са неоснователни

.
Симеон Дянков
Финансовият министър Симеон Дянков не подкрепя протеста на лекарите в страната и заяви, че претенциите им за закриване на НЗОК са неоснователни.
 

В сектора на здравеопазването пари има, но зависи как ще се изразходват”, подчерта вицепремиерът. Той изнесе в Пловдив лекция пред студенти, като им изясни икономическите възможности на страната през следващите години.

Перспективата на България през следващото десетилетие е да се занимава с износ”, заяви министърът на финансите, като даде пример, че по този начин са се стабилизирали страни като Германия, Швеция, Полша и Естония.

Българската икономика върви също натам, като българския износен сектор се е увеличил с около 40% за последната година, сочат данните на финансовото министерство. Дянков посочи, че вече изнасяме дори за Близкия изток и Латинска Америка, като растежът на изнесените стоки е 60-70%.

Освен износа България трябва да инвестира и в пътна инфраструктура, е мнението на финансист №1 в страната. Дянков даде пример със строежа на автомагистрала „Тракия”. Според него вложените пари за строежа на магистралата ще се върнат няколко пъти и така ще помогнат на различни сектори в бизнеса.

“Примерно, ако гроздето се тръска, тръска, тръска дълго време по разбит път, от него нищо не остава”, образно обрисува ситуацията финансист №1.

На срещата със студентите стана ясно, че министрите Дянков, Росен Плевнелиев и Нона Караджова разработват проект за масово саниране на сградите в страната.В момента само 50 сгради в цяла България отговарят на стандартите на ЕС за енергоефективност.

Министър Дянков посъветва студентите, ако искат да имат печеливш бизнес, да развият поклонническия туризъм, културно-историческия туризъм и винения туризъм. Той посъветва пловдивските винопроизводители да наблегнат на качествено бяло вино. “Ако сте студенти и искате да се напиете – купете си българско вино”, на шега призова Дянков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 4944 |18.11.2010 Лекарите: Да се ликвидира НЗОК . 19| 5030 |16.11.2010 С.Дянков: Швеция да се учи от нас . 53| 9471 |28.10.2010 С. Дянков: Не ходете в Софийския университет! . 27| 6001 |26.10.2010 С. Дянков: Жена ми ме издържа с американската си заплата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads