Реклама / Ads
27| 8724 |04.01.2010 НОВИНИ

С. Дянков: Ще заживеем като средния европеец!

.
Симеон Дянков
Китайски, европейски, мексикански инвеститори идвали да инвестират у нас, защото България стояла най-добре в региона. През 2010 г. приключвали оправданията с наследството на Тройната коалиция.
 

В някои сектори тази година очаквам България да се справи по-добре отколкото преди кризата, обяви по БНТ финансовият министър Симеон Дянков. България е по-малка страна, но е финансово стабилна, затова тя ще стане център на инвестиции в един "регион на трудност", прогнозира той.

За строителството годината ще е трудна, но такава ще е следващата, и по-следващата
,защото в последно време тук се строяха преди  всичко хотели в огромни обеми, вместо пътища. Ако започне строителство на пътища и магистрали, нещата ще се променят, обями вицепремиерът.

Безработицата ще расте, до края на новата година тя ще стане 11%. Основният фокус на кабинета бил запазването и създаването на нови работни места, защото те хранели народа, добави министърът.

Поне от пролетта нататък ще има възможност не само да излезем от кризата, но да вземем и някои от инвестициите, предназначени за други страни от региона като Румъния или Гърция, защото те не се справят така добре, колкото нас, и да станем богати като средния европеец, изрази надежда Дянков. Забавените плащания били по-малко от сумите, които се носят из ефира, каза Дянков и обеща този въпрос да се реши до към март месец. България завършила годината с най-малкия дефицит в ЕС. Това, че се справяме добре, хората още не го виждали по джобовете си, но дори икономическият растеж да тръгне, имало няколко месеца забавяне. Трябвало да се стискат зъби поне до средата на годината. И 2010 г. ще е трудна, но ще имаме цяла година да се справяме, а и наследството на Тройната коалиция вече не е актуална тема, завърши Дянков. Всеки ден, дори в събота и неделя, се работело за това хората да усетят в джоба си, че политиката на новото правителство е правилна.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4717 |14.12.2009 Р. Желева: Да станем пример като членки на ЕС . 2| 4640 |05.12.2009 Хванаха фалшификатори на банкови карти . 7| 5628 |04.12.2009 Бюджетът на НЗОК като мобилен телефон - все по-тънък . 19| 4790 |03.12.2009 24 млн. лв. ще делнат в съдебната система като премии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads