Реклама / Ads
51| 6680 |22.03.2011 НОВИНИ

Дянков се срещна с Трактора, обсъждат лихвената политика у нас

.
Симеон Дянков
Днес се проведе среща между Симеон Дянков и организацията, оглавявана от Алексей Петров – Съюз за стопанска инициатива (ССИ). Разговорът между вицепремиера и представители на организацията продължи повече от час.
 

От изказванията на Алексей Петров след това стана ясно, че Съюзът настоява правителството да разреши нови банкови играчи да влязат на пазара. Той уточни, че организацията знае за такива играчи. Обявеният от МВР за лидер на престъпната група “Октопод”, който бе пуснат от съда след почти 10-месечен престой в ареста, за пореден път изказа съмнението си, че българските фирми са неконкурентоспособни заради нивата на лихвите. Смятам, че с г-н Дянков говорим на един език, друг е въпросът дали този език е разбираем за останалите, допълни бившата барета.

Обсъдихме лихвената политика на търговските банки, проблема със задълженията на държавата към бизнеса и достъпа на малки и средни предприятия до еврофондовете. Стоим зад позицията, че държавата може да коригира лихвите на търговските банки като се включи като активен играч. Убедени сме, че за да има конкуренция на пазара, на него трябва да бъдат допуснати нови играчи”, заяви Теодор Дечев от ръководството на ССИ.

Голяма част от дискусията беше за форсмажорните ситуации и по какъв начин трябва да се реагира.
За мен тези срещи са много важни, обяви вицепремиерът Симеон Дянков след срещата. На въпрос дали бойкотира правителството с тази среща, министърът обясни, че това е част от работата, която трябва да се свърши, за да работи предложеният от него Пакт за финансова стабилност.

Симеон Дянков бе запитан защо се среща с Алексей Петров в ден, когато прокуратурата обяви, че скоро ще внесе обвинителен акт срещу него, но вместо него отговори Теодор Дечев. Данъчната проверка на Съюза е приключила и тя е – образцови данъкоплатци, образцови граждани. Съюзът има 2100 членове, мисля, че това отговоря на въпроса ви, коментира Дечев. Алексей Петров пък заяви, че е разбрал от медиите за готвения обвинителен акт срещу него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4966 |21.03.2011 КНСБ клекна на Дянков . 23| 4756 |20.03.2011 Д. Манолов: Дянков има странни копнежи . 12| 5062 |19.03.2011 С. Дянков: Контрабандата с горива е нулева . 21| 5313 |15.03.2011 Дянков: Акцизът на горивата е минималният за ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads