Реклама / Ads
33| 7324 |31.01.2010 НОВИНИ

Дянков: Станишев, Овчаров, Софиянски са хунта и мошеници

.
Симеон Дянков Източник: Вяра Йовева
За мен е чест, че пропаднали политици, като Станишев, Софиянски, Овчаров, Чакъров и др. ми искат оставката. Това означава, че реформите, които правим с правителството и премиера са на верен път. Ние работим за хората, а не за тези политици мошеници. Това заяви в предаването на “Четири очи” финансовият министър и витцепремиер Симеон Дянков. Той предупреди, че не се вслушва в критиките на пропаднал
 

Витцепремиерът потвърди, че няма никакво безпокойство за икономическата стабилност на държавата. “Ние сме най-стабилни във фискално отношение в рамките на ЕС”, декларира Дянков. Той прогнозира, че 2010 г. страната ще завърши без дефицит в бюджета, защото той ще бъде балансиран. Министърът обясни, че ако страната мине към еврото реално ще бъде освободен големият фискален резерв, който е около 8 милиарда. Те ще могат да се използват за строителство на детски градини, болници, инфраструктура, а хората ще знаят, че монетарната ни политика е стабилна, а лихвите ще паднат с 3-4 пункта. Това вероятно ще се случи до 1-2 години, каза финансист номер едно.

Той потвърди намеренията на правителството фирми, които искат да си получат бързо парите, от извършени поръчки, да направят 10% отбив от сумите. В противен случай ще чакат времена, когато имаме достатъчно пари, каза Дянков. Като аргумент за подобно решение той посочи факта, че много от сумите по сделките са били завишени и нереални. Така тройната коалиция източвала бюджета, а сега им завещала дългове.

Симеон Дянков потвърди и тезата на лидера на СДС Мартин Димитров, че целите на олигархията са: излизане от валутния борд, строежа на АЕЦ “Белене” и отхвърлянето на еврото. Олигархията цели да пази статуквото и ги е страх от реформи, особено успешни, каза Дянков. Той се обяви за противник на промените в закона за либерализация на генномодифицираните организми. Според него България има шанс да развива екологично земеделие и с това можем да станем пример в Европа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5722 |31.01.2010 Софиянски последва БСП, иска оставката на Дянков . 27| 8726 |04.01.2010 С. Дянков: Ще заживеем като средния европеец! . 29| 5034 |03.12.2009 С. Дянков: Ако най-богатият се оплаква, значи работим добре за средните българи . 15| 5026 |15.11.2009 Ст. Софиянски: Откривайте магистрали, а не площадки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads