Реклама / Ads
30| 6658 |02.10.2013 НОВИНИ

Дянков вместо плесници, раздава уроци в Русия

.
Бившият финансов министър Симеон Дянков Източник: Булфото
Ненадеен обрат в кариерата на Симеон Дянков - въпреки заканата му, че ще напляска руснаците, бившият финансов министър е назначен за ректор на Руската икономическа школа.
 

Бившият министър и вицепремиер, Симеон Дянков, е утвърден от съвета на директорите на Руската икономическа школа (РИШ) на поста ректор, съобщава РИА Новости. Изненадващата новина идва на фона на непомръкналите спомени за заканата на ексфинансовия министър, че пак ще напляскаме руснаците, отправена по повод заведения иск за АЕЦ "Белене" от "Атомстройекспорт".

„Състоя се заседание на съвета на директорите на Руската икономическа школа. Основен въпрос на заседанието беше утвърждаването на кандидатурата на нов ректор. Съветът на директорите взе решение за назначаването на поста ректор на Руската икономическа школа Симеон Дянков. С идването на Дянков очакваме преди всичко подобряване на качеството на нашите образователни програми и нов импулс в научните изследвания. Нови перспективи се откриват в развитието на връзките с университетите от Източна Европа и съседните страни”, заяви председателят на съвета на директорите на РИШ, Максим Бойко.

Новината от една страна е изненадваща, тъй като още са пресни спомените за заканата на бившия вицепремиер и финансов министър от ГЕРБ да "напляскаме руснаците" и да ги "разбием в съдилищата" заради иска им за АЕЦ "Белене".  Но в началото на годината негово интервю във вестник "Росийская газета" и икономическия сайт "Бизнес-ТАСС", в което той похвали Русия, че инвестира повече от ЕС в България, бе посрещнато с аплодисменти в Москва.

Бившият шеф на РИШ Сергей Гуриев избяга по-рано тази година във Франция, тъй като следствените власти започнаха разследване срещу него, свързано с "делото ЮКОС", по което лежи в затвора олигарха Михаил Ходорковски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 11413 |29.09.2013 Борисов: Дянков ми се кълнеше, че не е зависим . 7| 6258 |20.09.2013 Министерство на строителството вместо инвестиционно проектиране . 57| 6643 |12.09.2013 Дават на прокурор Дянков, Трайков и фирма на Прокопиев . 11| 4975 |19.08.2013 Жельо Бойчев: Бюджетната политика да бъде коренно противоположна от Дянковата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads